Zavřít reklamu

Velmi příjemnou novinku si na konferenci Google For Games 2022 připravil Google pro svou cloudovou streamovací službu Stadia, která se těší velké oblibě třeba i na iPhonech skrze webovou aplikaci. Hry v ní si totiž bude již brzy možné vyzkoušet zdarma bez jakékoliv registrace, která by vás se službou “svazovala”. 

Google se nechal konkrétně slyšet, že má v horizontu několika nadcházejících týdnů v plánu spustit podporu hraní demo verzí některých her bez nutnosti jakékoliv registrace a to v prohlížeči. Díky tomu si je tak bude možné vyzkoušet s trochou nadsázky na čemkoliv a to extrémně pohodlným způsobem. Přeci jen, registrační formuláře spojené mnohdy s nutností zadat do nich platební údaje o kartě pro budoucí obnovení předplatného nejsou ve výsledku ničím příliš příjemným a hlavně pak zdržují. A co že bude takto hratelné? Třeba Resident Evil Village nebo Rainbow Six: Extraction. 

Ačkoliv Google samozřejmě neprozradil, co jej k zavedení novinky vedlo, je poměrně pravděpodobné, že tak učinil kvůli tomu, že se jeho služba netěší tak velké oblibě, jak by zřejmě doufal. Pravdou totiž je, že placení v ní za jednotlivé tituly či dodatky k nim není příliš přivětivé – tedy minimálně v porovnáním s Xbox Game Pass Ultimate a dalšími podobnými službami. Ano, ve výsledku se sice na rozdíl od nich dostanete téměř k jakékoliv videohře, ale pravdou je, že taky za výrazně vyšší cenu než za kterou lze hrát (byť jiné tituly) u konkurence. Bude proto velmi zajímavé, jak se celková obliba Stadie po zavedení této novinky zvýší. 

Dnes nejčtenější

.