Zavřít reklamu

Stejně jako iPhony SE 3, iPady Air 5 či Apple Studio Displaye, i nové Macy Studio se dočkaly ještě před oficiálním startem svých prodejů zhodnocení zahraničními novináři a youtubery, kteří je dostali do rukou hned po jejich představení přímo od Applu. Jaký na ně novinka udělala dojem? 

Recenzenti z The Verge jsou z Macu Studio nadšení. I přes jeho brutální výkon je dle jejich slov extrémně tichý a při činnostech, u kterých počítače s čipy Intel doslova řvou je chod Macu Studio prakticky neslyšitelný. Ventilátory stroje sice běžely naplno, Applu se však opět podařily vytvořit tak, že jsou naprosto tiché a tedy uživatele neruší od práce, což je naprosto super. 

Velmi spokojení byli z Macu Studio i redaktoři z Engadgetu, kteří si kromě jeho výkonu pochvalovali i design a rozměry. Přestože se totiž jedná o výkonnostní bestii, je naprosto skvělé, že se jí Applu podařilo zabalit do drobného a tedy i kompaktního těla, které nezabírá téměř žádné místo nejen na podlaze, ale dokonce ani na stole, což je perfektní. Příjemná je i celková hmotnost stroje, díky které není problém s ním jakkoliv manipulovat či jej převážet. 

PetaPixel se u novinky rozplývá primárně nad výkonem čipsetu M1 Ultra, který je dle jejich slov za tu cenu naprosto neskutečný a musí uspokojit snad každého, kdo pro vysokém výkonu prahne. Extrémně zajímavé je pak dle recenzentů tohoto portálu to, jak skvěle jej dokáže vnitřní chladící systém ochlazovat a tedy díky tomu celý stroj udržovat poměrně chladný – i po náročném pracovním vytížení nebyl problém na stroj položit ruku, aniž byste se o něj spálili. Ne vše je však na Macu Studio dokonalé. Největší slabinou jsou dle recenzentů reproduktory, které zkrátka nejsou dobré. Na druhou stranu, vzhledem k tomu, že typově podobnému zařízení si stejně snad každý připojí externí řešení nemusí Apple tato kritika příliš mrzet. 

Podívejte se i na první videorecenze:

Dnes nejčtenější

.