Zavřít reklamu

Přestože nelze včera představený Mac Studio ani Apple Studio Display brát jakožto levná zařízení, zájem o ně dle všeho malý nebude. Jablíčkáři po celém světě si totiž v posledních hodinách začínají všímat pozvolna se protahujících dodacích lhůt, které Apple uvádí na svém Online Storu. Dostat své zařízení hned při startu prodejů 18. března je nyní ve většině případů takřka nemožné. 

Prakticky jediné novinky, které mají ještě šanci dostat se k vám při objednání na Online Store Applu hned první den jejich prodejů jsou Macy Studio v nejnižších konfiguracích, tedy s čipy Apple M1 Max. Pokud si brousíte zuby na stroje s M1 Ultra, počítejte s tím, že na ně budete čekat minimálně 2 až 3 týdny s tím, že pokud si je “naložíte” vyšší RAM či úložištěm, dodací lhůta se zhoupne až na 7 až 8 měsíců. S trochou nadsázky se tak dá říci, že své čerstvě objednané Apple produkty postavíte jen chvíli před červnovou vývojářskou konferencí WWDC. 

Ani v případě Studio Displaye však nejsou dodací doby tak úplně veselé. Jak verze se standardním sklem, tak i modely s nanotexturou jsou totiž dodávány bez ohledu na typ stojanu v horizontu dvou až tří týdnů, což jinými slovy znamená, že se zde taktéž nedá počítat s doručením hned pátek 18. března, kdy startují jejich prodeje. Stejně jako u naprosté většiny čerstvě představených Apple produktů tedy platí, že kdo je neobjedná hned po odhalení, ten se musí smířit s čekáním. 

Dnes nejčtenější

.