Zavřít reklamu

Záškodnická válka hackerské skupiny Anonymous s Ruskem nebere konce. Poté, co před pár desítkami hodin shodili web tamní kontrarozvědky se totiž nyní dokázali opět nabourat do vysílání ruských státních televizí Russia 24, Channel One a Moscow 24. A stejně jako v předešlých dnech do nich pustili záběry, které Moskvu příliš nepotěší. 

Ruské státní televizní kanály jsou tvrdou propagandou tamního komunistického režimu, takže se z nich z logiky věci nedozvíte nic, co by mohlo vládu státního aparátu ohrozit. I přesto jsou však poměrně hojně sledované, jelikož Rusko jednak ostatní kanály tvrdě cenzuruje, takže se ve výsledku těm státním podobají, a jednak po dobu invaze na Ukrajinu již stihlo i některé pozastavit. O to horší tak pro něj nyní bylo, když se ve vysílání objevily záběry z válkou zdevastované Ukrajiny, které jsou standardně běžným Rusům zapovězeny – tedy minimálně v případě, že o nich sami nepátrají. Na krátkou ukázku se můžete podívat ve tweetu výše. 

Bude velmi zajímavé sledovat, jak se kybernetická válka Ruska s Anonymous a potažmo zbytkem světa vyvine v nadcházejících měsících. Zatím se nicméně v žádném případě nezdá, že by měli hackeři chuť se záškodnickými operacemi, které podrývají autoritu jeho režimu, přestat. Vše ale ve výsledku ukáže samozřejmě až čas a hlavně pak vývoj války jako takové.

Dnes nejčtenější

.