Zavřít reklamu

Mini LED displeje se pomalu ale jistě začínají objevovat u čím dál více produktů z dílny Applu a jak se zdá, ani letošek by v tomto směru neměl být pomyslným zásekem. Podle zdrojů asijského portálu DigiTimes pocházejících přímo z dodavatelského řetězce Applu totiž kalifornský gigant extrémním způsobem navýšil objednávky právě pro mini LED panely, dle čehož je tak prakticky jasné, že se letos dočkáme novinek, které jimi budou osazeny – a to možná ve větším množství, než jsme původně očekávali. 

V souvislosti s mini LED displeji se pro letošek skloňovaly zejména 27” iMacy spolu s 11” iPady Pro. Nicméně vzhledem k tomu, že Apple výrazně navyšuje dosavadní výrobní kapacity se jeví čím dál pravděpodobněji i spekulace ohledně nasazení mini LED u redesignovaných MacBooků Air, které mají dorazit na podzim, či u nové generace 24” iMaců. V obou případech se sice jedná o cenově dostupná zařízení, avšak totéž lze říci ve výsledku i o iPadech, které na ně letos mají kompletně přejít. Výhledově se pak jeví jako velmi pravděpodobné to, že na mini LED přejde Apple i u 13” MacBooků Pro a zbylých iPadů, byť je v tuto chvíli samozřejmě předčasné předvídat, kdy by se tak mohlo stát. 

Nasazení mini LED displejů na další a další Apple produkty nelze nic jiného než kvitovat. Oproti klasické retině totiž nabízí živější barvy, vyšší jas či tmavší černou, OLEDy zase překonává v tom, že se mini LED displeje nemohou vypálit. Jsou ale oproti nim například i energeticky úspornější a tedy jsou ve výsledku schopné prodloužit výdrž baterie, tedy samozřejmě v porovnání s OLED. Na druhou stranu, pouhým okem mohou možná někomu připadat chladnější než nynější displeje, jelikož zkrátka zvládají “realitu” zobrazovat bez přikreslení nebo chcete-li zkrátka přesněji. 

Dnes nejčtenější

.