Zavřít reklamu

Jestli může být někde Apple velmi spokojený s prodejností svých iPhonů, pak je to bezesporu Evropa. Právě v té se jí totiž v posledních letech daří čím dál víc a ani loňský rok nebyl v tomto směru výjimkou. Třešničkou na dortu pak může být pro kalifornského giganta být pokles podílu jeho hlavního konkurenta ve formě Samsungu. Jak se tedy Applu v roce 2021 na Starém kontinentu dařilo? 

Podle dat analytické společnosti Strategy Analytics se Applu podařilo v Evropě v loňském roce zvýšit prodeje o parádních 11 %, díky čemuž si zajistil na tomto kontinentu 23% podíl na trhu. Ten mu sice zajišťuje i nadále “jen” druhé místo, avšak pozitivem pro něj může být fakt, že podíl Samsungu meziročně mírně klesl – konkrétně ze 30 na 29 %. Pokud tedy bude Apple růst udržovat, může výhledově Samsung překonat, byť je před ním ještě velmi dlouhá cesta. 

Ačkoliv samozřejmě nelze v tuto chvíli tak úplně předpovídat, jak na tom bude Apple z hlediska prodejnosti dlouhodobě dařit, poslední roky dokonale ukázaly, že ačkoliv upgraduje své smartphony rok co rok poměrně poskrovnu, uživatelé se po nich mohou utlouct a proto se tak úplně nezdá, že by v brzké době měl zájem o ně opadnout. Vše ale ukáže samozřejmě až čas, který může přinést v prodejích turbulence. 

iPhony můžete zakoupit například zde

Dnes nejčtenější

.