Zavřít reklamu

Mobilní gaming se v letošním roce zřejmě otřese v základech. Activision Blizzard, který před pár dny koupil Microsoft, totiž při oznámení svých finančních výsledků za poslední čtvrtletí loňského roku prozradil, že v průběhu letoška vydá pro mobilní telefony hru z univerza Warcraft. 

Potvrzení plánů na vydání Warcraftu na mobilních telefonech je bohužel zároveň jedinou informací, kterou Activision Blizzard v souvislosti s Warcraftem prozradil. Je nicméně jasné, že vzhledem k uživatelské základě iPhonů i Androidů dorazí titul na obě platformy a to pravděpodobně ve stejném termínu. Zda se bude jednat o klasické MMORPG či jen upravenou verzi Warcraftu například ve stylu Pokémon GO můžeme nicméně v současnosti jen spekulovat, stejně jako nad přesným termínem vydání. 

Warcraft není jedinou hrou od Activision Blizzardu, která se má v letošním roce dočkat portu na mobilní telefony. Již dříve totiž vydavatelství oznámilo, že má tyto plány i s Diablem. Řeč je konkrétně o Diablu: Immortal, které má na smartphony dorazit v první polovině letošního roku. Jak u něj, tak u Warcraftu proto doufáme, že budou stát na mobilech skutečně za to a zaslouží se o zvětšení už tak obří hráčské základny těchto titulů. 

Dnes nejčtenější

.