Zavřít reklamu

Komerční sdělení:Zatímco použití VPN v počítači je dnes opravdu běžnou záležitostí, VPN v mobilním telefonu má málokdo. VPN přitom může nabídnout celou řadu užitečných funkcí, a to především z hlediska bezpečnosti vaší identity, ať už při vyhledávání v prohlížeči Google nebo na mapách. V dnešním článku se proto zaměříme nejen na možnosti, které VPN poskytuje, ale také na ty nejlepší VPN, která jsou v současnosti dostupná.

VPN udržuje data v bezpečí nejen na iPhone

Přestože surfování po internetu pomocí mobilních dat je poměrně bezpečné, jiná situace nastává při použití veřejné wi-fi sítě. Zejména v případě, že se připojujete v kavárnách či obchodních centrech, může nastat problém s bezpečím vašich dat. 

iphone-g1693fac23_1920

VPN se může vyhnout firewallům na pracovišti

Dalším důvodem, proč se vyplatí použití VPN nejen v počítači, ale i v mobilním telefonu, je především obcházení cenzury a blokace určitých stránek. To se hodí nejen v zahraničí, kde často některé webové stránky či obsah nemusí být dostupné ve stejné míře jako u nás v České republice, ale také na pracovišti či ve škole. Typickým příkladem může být blokace sociálních sítí, kterou však s VPN v mobilním telefonu velice snadno obejdete. 

VPN takto nebude možné použít jen v případě, že si je zaměstnavatel obcházení omezení na pracovišti vědom, a blokuje známé IP adresy používané službami VPN. I na tuto situaci naštěstí provozovatelé VPN myslí a neustále aktualizují IP adresy, přes které se můžeme připojit.

Jak to funguje?

VPN si dokáže s výše zmíněnými problémy poradit především díky tomu, že znemožňuje poskytovali internetových služeb zjistit, odkud se vlastně připojujeme. Nejen, že VPN šifruje veškerá odeslaná i přijatá data, ale zároveň se při připojení k internetu jako zdroj připojení jeví jeden z VPN routerů.

Kvalitní a rychlé VPN pro iPhone

Pokud chcete dát VPN v mobilu šanci, doporučujeme vám vsadit na některého z ověřených poskytovatelů VPN. Mezi ty nejoblíbenější (a také nejspolehlivější) patří zejména NordVPN a Ivacy VPN.

NordVPN

NordVPN, jehož vznik se datuje do roku 2012, se v současné době může pochlubit více než dvanácti miliony uživatelů po celém světe. Poskytuje bezpečné připojení prostřednictvím VPN nejen pro počítače, ale například také chytré televize a mobilní telefony. Díky více než 5400 serverům v 57 různých zemí poskytuje nejen anonymní prohlížení a skrytí IP adresy, ale také přístup ke stránkám blokovaným na základě lokality. Zakoupit můžete jak měsíční, tak například i roční či dvouleté předplatné – a v případě, že použijete slevový kód NordVPN, se můžete dostat na opravdu bezkonkurenční cenu.

Ivacy VPN

Dalším velice oblíbeným poskytovatelem VPN je Ivacy VPN. Tato singapurská VPN nabízí více než 3500 serverů, a především špičkové zabezpečení anonymity, díky čemuž budou vaše data vždy v bezpečí. Mimo jiné nabízí také zkušební verzi zdarma, je však třeba počítat s jistými omezeními některých funkcí.

A jak to funguje? VPN chrání data ve vašem iPhonu či jiném mobilním telefonu pomocí skrytí IP adresy. VPN, tedy virtuální privátní síť, přesměruje veškeré vaše online aktivity přes své vlastní VPN servery, díky čemuž se na internetu pohybujete naprosto anonymně

V praxi to znamená, že jste prakticky nejen mimo dosah nejrůznějších hackerů, ale také skryjete veškeré své aktivity na internetu i před vaším poskytovatelem internetového připojení. Jednoduše řečeno, VPN ochrání vaše online soukromí tak, že nejen zabraňuje sledování vašich aktivit v online prostoru, ale také zamezuje použití cílené reklamy či zneužití polohových služeb.

Dnes nejčtenější

.