Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Pro vytisknutí snímků z dovolené, oslavy nebo Vánoc už dávno nemusíte stahovat fotky do počítače. Bez problémů je vytisknete přímo ze svého iPhonu. Jak postupovat?

Ještě než se pustíme do popisu jednotlivých kroků, ujistěte se, že vaše tiskárna podporuje funkci AirPrint, která bezdrátový tisk z Apple zařízení umožňuje. Potřebné informace najdete v návodu k zařízení, během chvilky je ale také vygooglíte (zadejte název tiskárny a spojení AirPrint Support).

Nezapomeňte se také ujistit, že inkoustové či tonerové náplně ve vašem tiskovém zařízení mají dostatek barvy, že jste tiskárnu zapnuli a připojili ji ke stejné Wi-Fi síti jako telefon.

  1. Otevřete nativní aplikaci Fotky (Photos) a vyberte snímky, které si přejete vytisknout.
  2. Klikněte na Sdílení (Sharing), odskrolujte v otevřené nabídce dolů a zvolte Tisk (Print).
  3. V otevřeném okně Volba tiskárny (Printer Options) vyberte barvu tisku (barevný nebo černobílý), počet kopií a zařízení, ze kterého chcete tisknout. Můžete také změnit velikost (měřítko) tisknutých fotografií.
  4. Klikněte na tlačítko Tisknout (Print).

Stejným způsobem z iPhonu vytisknete např. také e-mail z aplikace Mail nebo webovou stránku z prohlížeče Safari. Ve druhém kroku je někdy třeba namísto sdílení kliknout na tlačítko Více (More) nebo tlačítko Odpovědět (Forward). Poté postupujte podle zbylých kroků.

Woman hands with stylish nail polish holding phone taking pictures.

Tisknutí bez podpory AirPrint

Pokud vaše tiskárna technologii AirPrint nepodporuje, je potřeba stáhnout aplikaci výrobce dané tiskárny. V ní poté vyberete fotografie k tisku. Postup se u každé aplikace liší, v principu je ale podobný jako při tisku pomocí AirPrint.

Pro různé značky tiskových zařízení využijte tyto aplikace:

  • Canon – Canon PRINT Inkjet/SELPHY,
  • Epson – Epson iPrint,
  • HP – HP Smart,
  • Lexmark – Lexmark Mobile Print,
  • Oki – Mobile Print,
  • Samsung – HP Samsung Mobile Print,
  • Xerox – Xerox Workplace.

Využít můžete i specializované aplikace pro tisk z iPhonu, např. oblíbená Print n Share nebo PrinterPro. Ovšem pozor, jde o placené programy.

Tiskovou úlohu zobrazíte v aplikaci Tisk. Zde ji můžete také zrušit. Pro kvalitní výsledek doporučujeme použít inkoustovou tiskárnu (oproti tonerovému prášku zaručuje inkoust sytější barvy a plynulejší přechody mezi odstíny) a speciální fotopapír (fixuje barvy jako klasické snímky z fotokiosku).

Dnes nejčtenější

.