Zavřít reklamu

Když Apple na loňské WWDC představil iOS 15, překvapil v souvislosti s ním tím, že se jej rozhodl “netlačit” tak agresivně jako tomu bývalo dříve. Po boku iOS 15 měl totiž v plánu vydávat i nadále bezpečností aktualizace pro iOS 14 pro uživatele, kterým se na iOS 15 zkrátka přecházet nechce. Jednalo se přitom skutečně jen o jeho dobrou vůli – iOS 15 je totiž kompatibilní se stejnými zařízeními jako iOS 14. Od této taktiky se však nyní odvrací. 

Již v prvních týdnech po vydání iOS 15 světem kolovaly zprávy o tom, že je zájem o něj výrazně nižší než tomu bylo v předešlých letech. Tento fakt pak Apple potvrdil před pár dny s tím, že jeho nynější instalační základna může být klidně o dobrých 15 % nižší než tomu bylo v loňském roce s iOS 14, což samozřejmě kalifornský gigant nechce. Nový OS totiž s sebou vždy přináší celou řadu novinek a je obecně koncipován tak, aby toho nabídl v porovnání se starší verzí mnohem více. „Patnáctka“ však toho příliš zajímavého nepřinesla a když se u ní navíc Apple rozhodl uživatele nenutit k instalaci, ale místo toho jim nabízet bezpečnostní aktualizace pro iOS 14, podepsal si tím právě ortel ve formě malého zájmu o update. S tím se nyní nepřekvapivě rozhodl skoncovat odpískáním vydávání právě bezpečnostních aktualizací pro starší OS, což jinými slovy znamená, že bude pro plnou bezpečnost nově nutné instalovat vždy nejnovější verzi iOS 15.

K odpískání vydávání bezpečnostních patchů pro iOS 14 se rozhodl Apple vcelku překvapivě v naprosté tichosti, kvůli čemuž si jej svět všiml až s několikadenním odstupem. Absenci bezpečnostní aktualizace po nedávném vydání nové verze iOS 15 totiž považovali mnozí uživatelé stále využívající iOS 14 jakožto chybu na straně Applu. Později měl však kalifornský gigant tuto novinku potvrdit v jednom z diskuzních vláken na svém fóru. Jste-li tedy taktéž uživateli, kteří dosud využívali iOS 14 a instalaci „patnácky“ se bráníte zuby nehty, nyní máte další důvod k překonání vašeho strachu.

Dnes nejčtenější

.