Zavřít reklamu

Je tomu jen pár dní, co jsme vás informovali o tom, že bychom se měli u iPhonů 14 dočkat podle jednoho z nejdůvěryhodnějších zahraničních zdrojů nasazení 120Hz obnovovací frekvence displeje, která by tak “levnou” řadu velmi slušně přiblížila řadě Pro. Jak se však zdá, s tímto upgradem zatím nelze počítat na sto procent. Před pár hodinami jej totiž vyvrátil další velmi důvěryhodný zdroj – konkrétně displejový expert Ross Young. 

Podle Younga Apple v současnosti netestuje žádný prototyp iPhonu 14 s ProMotion displeje a kvůli snaze odlišit základní řadu od řady Pro údajně nemá alespoň pro letošek nasazení této vychytávky v plánu. Její uživatelé si tak zřejmě budou muset opět vystačit jen se 60Hz, což je hodnota, kterou nabízí displeje iPhonů od první generace. Nutno nicméně podotknout, že naprosté většině uživatelů plně dostačuje a až přímo porovnání se 120Hz je vidět, jak se displej “seká”, respektive neobnovuje obraz tak rychle jak panel se 120Hz. 

Představení nové generace iPhonů by mělo proběhnout jako již tradičně v průběhu podzimu tohoto roku. Dočkat bychom se měli konkrétně dvou 6,1” a dvou 6,7” modelů s tím, že se letos naopak již nedočkáme 5,4” iPhonu mini. Ten se totiž podle dostupných informací příliš neujal a Apple se jej proto rozhodl nahradit levnější verzí iPhonu Max, jelikož větší verze jde naopak na dračku. Zda se odhalení dočkáme už v září, nebo budeme opět čekat kvůli pandemii koronaviru a s ní spojenými výrobními problémy déle nicméně ukáže až čas. 

Dnes nejčtenější

.