Zavřít reklamu

Filmový Avatar od režiséra Jamese Camerona zbořil v roce 2009 rekordy v tržbách. Od té doby fanoušci stále čekají na slibovaná tři pokračování. První z nich má snad už konečně do kin dorazit na konci letošního roku, a společně s ním se začíná chystat i vydání množství her zasazených ve světě modrých domorodců bojujících proti chamtivé lidské korporaci. Nové hry se přitom dočkají i hráči na mobilních zařízeních. Společnosti Archosaur Games, Tencent, Lightstorm Entertainment a Disney společně oznámili ambiciózní MMORPG střílečku Avatar: Reckoning.

Směs žánrů naznačuje, že nepůjde o žádný druhořadý přívěšek k filmu. Přece jenom se máme v budoucnu dočkat i třetího a čtvrtého dílu. Hra se tak může těšit na dlouholetou podporu ze strany vývojářů. Záběry ze hry jsme zatím ale neviděli, ve videu níže se můžete alespoň podívat na další připravovanou hru ze světa Avatara, která se chystá na konci roku na velké platformy.

Avatar: Reckoning ovšem v akci uvidíme už někdy v průběhu následujících týdnů. V kůži namodralých Na’vi budou hordy mechanických nepřátel poprvé odrážet hráči v Kanadě, pro které je už připravená možnost předregistrace. Reckoning se pak bude pilovat ještě řadu měsíců. Hra založená na enginu Unreal Engine 4 pak vyjde v plné verzi zřejmě někdy před premiérou druhého Avatara v kinech. Ten by měl dorazit 15. prosince 2022.

Dnes nejčtenější

.