Zavřít reklamu

Sledujete-li dění ve světě Applu, popřípadě pokud pravidelně čtete náš magazín, tak zajisté víte o tom, že bychom se již brzy měli dočkat představení AirPods Pro druhé generace. Ono už je totiž svým způsobem načase, jelikož první generace spatřila světlo světa již v roce 2019, nepočítáme-li tedy malou aktualizaci v podobě podpory MagSafe u pouzdra. Pojďme se společně v tomto článku podívat na celkově 5 věcí, které bychom chtěli vidět u AirPods Pro 2.

Sluchátka AirPods lze zakoupit zde

Podpora lepšího audia

Bezdrátová sluchátka (nejen) od Applu jsou nesmírně jednoduchá na využívání a každý si je zamiluje, a to i díky nepřebernému množství různých funkcí. Jak už to ale u věcí bývá, tak všechno má své výhody a nevýhody. U bezdrátových sluchátek je hlavní nevýhodou kvalita zvuku, která je nižší než u drátových sluchátek. S příchodem AirPods Pro druhé generace bychom tak rozhodně uvítali, kdyby se Applu nějakým způsobem podařilo přinést podporu pro ještě kvalitnější audio. Těžko ale říct, jakým způsobem se mu to podaří, a to kvůli omezení Bluetooth. Při přenášení zvuku přes AirPlay 2 využívá Apple bezztrátový kodek ALAC, který je však přenášen přes Wi-Fi. Pokud bychom tedy chtěli lepší kvalitu zvuku u nových AirPods Pro, nejspíše by se muselo audio přenášet právě přes Wi-Fi.

Více velikostí nástavců

AirPods pro jsou špuntová sluchátka, u kterých díky nástavců dochází k utěsnění ucha, což je zásadní pro správnou funkčnost aktivního potlačení hluku. Každý člověk má ale jiné ucho a zvukovod, tudíž je nemožné se zavděčit všem uživatelům jedním nástavcem s univerzální velikostí. Z toho důvodu se v balení AirPods Pro nachází aktuálně tři páry různě velkých nástavců. Nástavce střední velikosti jsou na sluchátkách nasazené z výroby, v balení pak najdete ještě nástavce větší a menší. Pravdou ale bohužel je, že pořád existují uživatelé, kterým nesedí ani jedna velikost. Ti by rozhodně v balení AirPods Pro druhé generace ocenili ještě větší počet různě velkých nástavců. Popřípadě by Apple mohl i nadále přibalovat stejné nástavce s tím, že by si uživatelé mohli vybrat z dalších velikostí v internetovém obchodě, podobně jako je to u navlékacích řemínků.

Vyhledání pouzdra přes Najít + reproduktory

Existuje opravdu mnoho uživatelů, kterým se podařilo AirPody ztratit – ať už pouze jedno sluchátko, anebo celé pouzdro. V případě, že ztratíte sluchátko, které se tedy nachází mimo pouzdro, tak můžete využít aplikaci Najít, která vám přehráním zvuku pomůže s hledáním. Problém ale přichází tehdy, pokud ztratíte celé pouzdro s AirPody uvnitř. V takovém případě se vám poloha v Najít neukáže, což je rozhodně škoda – osobně totiž častěji někam založím celou krabičku než abych hledal sluchátko. Rozhodně by tedy bylo fajn, kdyby AirPods Pro druhé generace přišly s možností pro vyhledání pouzdra přes Najít. Abyste však pouzdro mohli najít pomocí zvuku, muselo by disponovat nějakým základním reproduktorem.

1520_794_Apple_AirPods_Pro

Lepší aktivní potlačení hluku

Co se týče aktivního potlačení hluku, tak se Apple stal svým způsobem průkopníkem této technologie – vsadím se, že většina z vás o ANC neměla před představením AirPods Pro první generace ani nejmenší tušení. Dobrou zprávou je, že aktuální AirPods Pro nabízí opravdu perfektní aktivní potlačení hluku a většina uživatelů si jej velmi pochvaluje, a to i díky režimu propustnosti. Apple však nesmí usnout na vavřínech a rozhodně by měl přijít s určitým vylepšením ANC – přece jenom, od vydání první generace AirPods Pro uběhly již tři roky, během kterých jablečná společnost mohla na vylepšení pracovat. Rozhodně bychom uvítali nějaké nové chytré režimy ANC, společně s funkcemi. Možný je také příchod nového čipu H-series, který bude za novinkami stát.

Možnost pro sledování aktivity a fitness

Svou denní aktivitu a fitness můžete jednoduše sledovat klidně jen s pomocí vašeho iPhonu. Pokud ale chcete pracovat s přesnějšími a rozmanitějšími daty, tak je nutné, abyste si pořídili Apple Watch, které pro tento účel fungují naprosto perfektně. U druhé generace AirPods Pro bychom rozhodně taktéž uvítali nějakou možnost pro alespoň základní sledování aktivity. Konkrétně by Apple mohl pro sledování dat aktivity využít například gyroskopy, akcelerometry či infračervené světlo, jak některé zprávy naznačují. Sluchátka by tak mohla umět počítat třeba počet kroků či vystoupaná patra, společně s mnoha dalšími údaji. A kromě toho by teoreticky mohla umět sledovat i některá odvětví zdraví uživatele.

Dnes nejčtenější

.