Zavřít reklamu

Hory jsou krásné v jakémkoli ročním období. Stejně tak jsou ale i zrádné. A když je nyní ta zimní sezona, chce se to vybavit patřičnými aplikacemi na trackování vašich sjezdů, ale i výstupů, k tomu se hodí být informování i o lavinovém nebezpečí a množství sněhu pokrývajícím sjezdovky. Zde prostě najdete ty nejlepší aplikace na hory, které by ve vašem iPhonu neměly chybět. 

Snoww 

Jedná se o klasický tracker vašich lyžařských aktivit, ve kterém můžete sledovat veškeré své výkonosti, zároveň jde ale i o mikrosociální síť. To jednoduše znamená, že zde můžete mít své přátele vyznávající stejní zimní koníčky jako vy, a můžete s nimi poměřovat své snažení. Díky přítomnému lokalizátoru se také na žádném kopci neztratíte, protože na mapě uvidíte nejen to, kde se nacházíte vy, ale také, kde jsou vlastně vaši přátelé. 

Stažení v App Store

PeakVisor 

Za pomoci rozšířené reality stačí telefon namířit směrem k jakémukoli vrcholu a titul vám hned poví nejen jeho název, ale také výšku. Aplikace tak primárně slouží k identifikaci hor, nabízí toho ale o poznání více. Umí totiž plánovat i vaše túry, které následně zobrazuje na 3D mapě. Pěkně v prostoru tak můžete vidět veškeré zákonitosti, které vás mohou na cestě potkat, včetně podrobného výškového profilu.

Stažení v App Store

SnowSafe 

Lyžařům na sjezdovkách příliš toho lavinového nebezpečí nehrozí, pokud ale vyznáváte spíše freestyle, nebo jste objevili kouzlo splitboardu, jistě se vám hodí znát ideální předpověď počasí i s indexem lavinového nebezpečí. Aplikace vám jej prozradí pro regiony: Korutany, Dolní Rakousko, Horní Rakousko, Štýrsko, Salcbursko, Tyrolsko, Vorarlbersko, Bavorsko, Slovensko, Jižní Tyrolsko, Benátsko, Norsko, Česká republika, Slovinsko, Island, Trentino a Polsko.

Stažení v App Store

Peakpoint 

Peakpoint představuje jedinečné propojení sportu, lidí a přírody. Pomocí mobilní aplikace tvořící srdce celého projektu si můžete zaznamenávat a uchovávat vzpomínky na své výstupy na vrcholy hor po celém světě a sdílet je s rodinou, blízkými či lidmi vyznávajícími stejné hodnoty. A je přitom jedno, jestli to bude pěšky, na kole, na sněžnicích nebo skialpech. Hodí se tedy po celý rok, a ne jen v právě panujícím zimním období.

Stažení v App Store

iSKI Czech 

Aplikace je určena k tomu, aby vás informovala o sněhových podmínkách v různých areálech. Zjistíte zde tedy aktuální stav sněhové pokrývky, kolik jí za poslední dny přibylo, počty otevřených vleků i sjezdovek s jejich náročností. Někde je k dispozici i stream z webových kamer nebo alespoň fotografie s aktuálními podmínkami. Bohužel chybí česká lokalizace, ale toho textu zde zas tolik není. Navíc je titul kompletně zdarma.

Stažení v App Store

Dnes nejčtenější

.