Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Umění je důležitou součástí našeho života. Nacházíme ji v přírodě, sami si ji tvoříme a trávíme čas oceňováním práce druhých. Digitální umění je nový způsob, jak se vyjádřit, který využívá technologie, která donedávna nebyla dostupná. Je to také jedna z nejoblíbenějších forem umělců současnosti! V tomto příspěvku se dozvíte o 8 základních nástrojích, které potřebujete pro digitální umělecká díla, abyste mohli začít hned – nebo posuňte své současné dovednosti na další úroveň!

tablet-and-stylus

1. Tablet nebo podložka na kreslení

Jedním z nejdůležitějších nástrojů pro digitální kresbu je tablet nebo kreslící podložka. Dobrý tablet vám umožní ovládat tloušťku, barvu a neprůhlednost vašich tahů, což vám poskytne mnohem větší flexibilitu a přesnost než pouhé použití myši. Pokud začínáte, doporučuji HUAWEI MatePad Pro, který je mým osobním favoritem.

2. Grafický tablet

Grafický tablet dělá stejnou práci jako běžný tablet, ale je speciálně navržen pro umělce. Má vyšší rozlišení a větší citlivost na tlak než běžný tablet, díky čemuž je ideální pro digitální umělecká díla. Pokud to s digitálním uměním myslíte vážně, vřele doporučuji investovat do dobrého grafického tabletu. Pokud hledáte dobrý tablet, doporučuji Huion Tablet.

3. Počítač nebo notebook

Pokud chcete pracovat digitálně, je důležité, aby váš počítač byl schopen spouštět programy potřebné k tvorbě umění – to znamená mít dostatek paměti a výpočetního výkonu. Musíte mít také připojení k internetu, abyste si mohli stáhnout programy jako Photoshop a Illustrator.

4. Obrazovka nebo monitor

Pro digitální umělecká díla je důležitá dobrá obrazovka nebo monitor, protože vám umožní vidět vaši práci ve vysokém rozlišení. To je zvláště důležité, pokud pracujete na detailních dílech nebo ilustracích. Doporučuji používat monitor s rozlišením alespoň 1920×1080, jako je 27palcový displej ASUS Designo MX27UC.

5. Fotoaparát nebo skener

Pokud chcete vytvořit digitální umělecká díla z fyzických médií, jako je obraz nebo fotografie, budete potřebovat fotoaparát nebo skener. Skener vám poskytne obrázek původního uměleckého díla s vysokým rozlišením, zatímco fotoaparát vám umožní pořizovat snímky a poté tyto obrázky použít ve své kresbě. Doporučuji používat fotoaparát Canon EOS Rebel T100.

6. Tiskárna

Tiskárna je nezbytná pro tisk vašich digitálních uměleckých děl, abyste je mohli ukázat ostatním nebo si je pověsit na zeď. Budete potřebovat tiskárnu, která zvládne velikost a materiál vašeho umění. Pokud hledáte cenově dostupnou tiskárnu, doporučuji bezdrátovou tiskárnu Canon PIXMA iP8720 – je perfektní, když chcete tisknout velké výtisky!

7. Počítačové programy

Abyste mohli pracovat digitálně, budete potřebovat program, který přepne vaše umělecké dílo z fyzického média na digitální. Většina lidí k tomuto účelu používá Adobe Photoshop – ale existují i další možnosti, jako je GIMP a Illustrator, které jsou perfektní, pokud děláte pokročilejší ilustrace nebo chcete svobodu práce ve vektorovém formátu! Doporučuji použít Adobe Photoshop CS.

8. Stylus

Pokud chcete kreslit na tabletu, stylus bude hrát důležitou roli na vaší cestě k digitálnímu umění. Stylus je nástroj podobný peru, který můžete použít k ovládání tloušťky, barvy a krytí tahů na tabletu. Doporučuji používat Wacom Intuos Stylus Pen. Nebo některá oficiální pera tabletů.

To jsou všechny základní nástroje, které potřebujete pro digitální uměleckou tvorbu! Pomocí těchto nástrojů budete moci vytvářet nádherně detailní digitální umělecká díla, která vám vyrazí dech. Tak na co čekáš? Začněte nakupovat a buďte kreativní!

Dnes nejčtenější

.