Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Otázka, co zvážit při výběru smartphonu, není jednoduchá. Existuje tolik možností a může být obtížné zjistit, které faktory jsou nejdůležitější. Abychom vám pomohli, sestavili jsme tento seznam 10 věcí, na které byste měli myslet, než si koupíte svůj další telefon!

playing-phone

1. Velikost obrazovky

Displej je nejdůležitější součástí vašeho telefonu, a proto stojí za to přemýšlet o tom, jak velký jej chcete mít. Přestože větší obrazovka může usnadnit čtení a zpříjemnit sledování videí, pokud máte malé ruce, můžete mít potíže s držením zařízení! Pokud to pro vás zní jako problém, doporučujeme vám zvolit telefon s menší obrazovkou.

2. Rozlišení obrazovky

Velikost obrazovky však není jediným hlediskem, který je třeba vzít v úvahu, pokud jde o váš displej. Musíte také myslet na rozlišení obrazovky a na to, jak dobře vypadají barvy. Některé telefony mají obrazovky, které jsou více pixelované než jiné, takže pokud vám to vadí, měli byste zkusit najít telefon s vysokým rozlišením a živými barvami.

3. Operační systém

Operační systém je software, který spouští váš telefon, a existuje několik různých možností, ze kterých si můžete vybrat. Nejoblíbenější možností je Android, následovaný iOS (používaný na iPhonech) a Windows Phone. Android a iOS jsou oba velmi uživatelsky přívětivé operační systémy, zatímco Windows Phone je o něco méně běžný, ale stále stojí za zvážení. Pokud si nejste jisti, který operační systém je pro vás ten pravý, doporučujeme vám vyzkoušet několik různých telefonů v obchodě, abyste zjistili, který z nich je nejintuitivnější a nejsnáze se používá.

4. Procesor

Procesor je mozkem vašeho telefonu a je důležité vybrat si takový, který je dostatečně výkonný, aby zvládl všechny úkoly, které chcete dělat. Pokud plánujete používat telefon pro hraní her nebo náročný multitasking, pak budete potřebovat procesor, který tyto požadavky dokáže udržet. A naopak, pokud hledáte telefon, abyste mohli telefonovat, používat e-mail a procházet internet, nepotřebujete špičkový procesor.

5. Paměť

Důležitá je také velikost paměti, kterou má váš telefon, zvláště pokud na něj chcete ukládat velké množství fotografií a videí. Pokud fotoaparát na svém telefonu používáte pouze pro zábavu, pak mít velké množství vestavěného úložiště nemusí být nutné, ale pokud je to pro vás opravdu důležité, pak bychom vám doporučili podívat se na telefony, které mají hodně úložného prostoru. Případně si můžete vždy zakoupit paměťovou kartu a rozšířit tak úložiště v zařízení.

6. Fotoaparát

Fotoaparát v telefonu je jednou z nejdůležitějších funkcí, zvláště pokud rádi pořizujete fotografie a videa. Některé telefony mají lepší fotoaparáty než jiné, takže stojí za to udělat průzkum, které modely mají nejlepší optiku a software. Pokud je fotografování vaším koníčkem, určitě to budete chtít zohlednit při svém rozhodování.

p40-lite

7. Životnost baterie

Dalším důležitým faktorem je výdrž baterie vašeho telefonu. Některé telefony mají slabší baterie a je potřeba je nabíjet častěji, jiné vydrží na jedno nabití i dny. Pokud jste někdo, kdo svůj telefon rád a hodně používá, pak si budete chtít vybrat telefon s dobrou výdrží baterie, abyste se nemuseli bát, že se mu vybije.

8. Možnosti nabíjení

Další věcí, na kterou je třeba myslet, pokud jde o baterii, je typ nabíjecího portu vašeho telefonu. Pokud chcete mít možnost používat telefon, když se nabíjí, pak budete potřebovat telefon, který podporuje bezdrátové nabíjení, nebo alespoň rychlé nabíjení. Existují některé, které mají obě, ale jen těžko budete hledat jednu s některou z těchto funkcí. Mezi další možnosti patří USB-C a micro-USB; je důležité, abyste se ujistili, že kabel pro váš telefon je snadno dostupný, pokud si toto zařízení plánujete nějakou dobu ponechat.

9. Cena

A konečně, cena vašeho telefonu je důležitým faktorem. Některé telefony jsou levnější než jiné, a proto stojí za to udělat průzkum, jaké modely se vejdou do vašeho rozpočtu. Pokud si nejste jisti, který telefon si koupit, doporučujeme vám vyzkoušet Huawei p40 lite, abyste viděli jednu z nejlepších nabídek na smartphony, které jsou v současné době k dispozici.

10. Extra

Nakonec je tu několik dalších doplňků, na které je třeba myslet při výběru smartphonu. Patří mezi ně věci, jako je hmotnost a velikost telefonu, zda má nebo nemá konektor pro sluchátka a jaký typ ochrany nabízí. Pokud je pro vás některý z těchto faktorů důležitý, nezapomeňte je vzít v úvahu při svém rozhodování.

Jak vidíte, dokonalý smartphone obsahuje spoustu věcí! Pokud se před rozhodnutím o každém z nich trochu zamyslíte, doufejme, že vám nebude trvat příliš dlouho, než najdete to správné zařízení pro vás! Pamatujte, že ani telefony nemusí být drahé – existuje spousta skvělých modelů, které nic nezruinují.

Dnes nejčtenější

.