Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Věděli jste o tom, že s dronem nemusíte prozkoumávat svět pouze z výšky, ale můžete zamířit rovnou i pod hladinu? Drony se obecně těší stále vzrůstající popularitě, kdy se ale nejčastěji hovoří o těch létajících, které lze využít například pro průzkum okolí nebo natáčení skvělých záběrů. U těch to však ani zdaleka nekončí. Existují totiž i speciální podvodní modely, díky kterým se můžete vydat na napínavý průzkum světa pod hladinou, jenž doposud oplývá řadou nezodpovězených tajemství.

Skvělým kandidátem může být model Chasing Dory. Jedná se o skvělý podvodní dron s hmotností pouze 1,3 kg a schopností ponoru do hloubky až 15 metrů, který si díky kvalitní kameře s parádní světelností f/1.6 dokáže poradit s nahráváním videa v rozlišení Full HD (1920 x 1080 pixelů). Aby ale dokázal pořídit skutečně kvalitní záběry, je ještě vybaven dostatečně silným, vestavěným LED osvětlením v podobě dvou světlometů. Pokud chcete objevovat tajemství podvodního světa, aniž byste se u toho namočili, je tento dron perfektním řešením.

Dron Chasing Dory se pod vodou pohybuje jako rybička, za což vděčí především své nízké hmotnosti a vhodnému umístění vrtulí. Jak ale vlastně takový dron dokáže komunikovat například s iPhonem? Konkrétně si za sebou „táhne“ Wi-Fi bójku s 15m dlouhým kabelem. S pomocí mobilní aplikace lze prostřednictvím bójky dron ovládat a pořizovat záznam. Skvělým doplňkem je také přítomnost GPS pro lokalizaci samotného zařízení. Pokud by tedy nastala situace, kdy by dron zmizel z dohledu, bójka může okamžitě vyslat poplach. Zároveň je možné skrze aplikaci uzamknout hloubku ponoru či úhel.

Jedná se tak o skvělého parťáka nejen pro milovníky podvodního světa, ale například i pro lodní kluby a majitele lodí. S pomocí Chasing Dory totiž dokážou v okamžiku zkontrolovat například přístavy, doky nebo lodní trupy. Díky Black Friday jej nyní navíc pořídíte s téměř 20% slevou!

Podvodní dron Chasing Dory zakoupíte s vánoční slevou zde

Co když ale drobeček v podobě Chasing Dory nestačí? V takovém případě se nabízí větší sourozenec zmiňovaného dronu, model Chasing Gladius Mini S, který se po stránce možností posouvá o několik úrovní vpřed. Tento kousek se totiž dokáže ponořit do hloubky až 100 či 200 metrů (záleží na verzi) a nahrávat až v rozlišení 4K s elektronickou stabilizací obrazu. Navíc jej lze dovybavit řadou příslušenství, přičemž dokonce nechybí ani možnost připevnění GoPro kamery.

Dnes nejčtenější

.