Zavřít reklamu

Budoucnost patří SSD diskům. Jsou rychlejší a spolehlivější. Samozřejmě máme několik druhů, přičemž v poslední době roste obliba M.2 NVMe SSD, které přinášejí obrovské úložiště v podstatě do velikosti o něco mohutnější klasické flashky. Jejich cena je ale poměrně vysoká a vzhledem k pohledu na jejich konstrukci je mnohdy jasné, že bytelností neoplývají. Hodí se tedy mít po ruce nějaký solidní kryt, který přináší společnost Yenkee.

Obsah balení a technické specifikace

Produkt zakoupíte v malé šedožluté krabičce. V podstatě vše, co potřebujete vědět, je na ní vyobrazené. Na přední straně vidíte design produktu a drobný výčet technických specifikací. Ten je dokončen pak na straně zadní. V balení se žádné překvapení nekoná a narazíte zde „pouze“ na case na M.2 NVMe SSD a třiceticentimetrový kabel s USB-C koncovkami. Pojďme se nyní krátce podívat na technické specifikace. Jak již bylo zmíněno, jedná se o externí box na M.2 NVMe SSD vhodný pro formát disku M.2 2230, M.2 2242, M.2 2260, M.2 2280. Jeho rozměry jsou 24 mm šířku, 10 mm na výšku a 45 mm hloubky. Hmotnost je pak 35 gramů. Case disponuje USB-C Gen. 2, jenž nabízí přenos dat o vysoké rychlosti až 10 Gbps. Jedná se o technologii Plug & Play, takže není třeba instalace žádných ovladačů. Pokud tedy M.2 NVMe SSD vlastníte, stačí jej jednoduše vložit do boxu, zacvaknout a připojit. Podporovanými operačními systémy jsou Windows 7/8/10, Mac OS X.

Design produktu

Jak už je u společnosti Yenkee v poslední době zvykem, příslušenství k PC a notebookům má v poslední době velmi povedené. Hlavní část krytu je vytvořena z hliníku, přičemž elegantnímu designu dopomáhá žebrování na horní a dolní straně, a průduchy na bocích. Okraje jsou z umělé hmoty, jde ale o již samotný slot na M.2 NVMe SSD. Abyste disk mohli vložit, je třeba z jedné strany, která popisem k tomu slouží, zatlačit. Celý slot vyjede. Samotný slot, jak jsem již uvedl, je vyhotoven z umělé hmoty a při pohledu na něj je těžké ho pospat. Na design se můžete podívat v galerii na boku tohoto odstavce. Zde je pochopitelně také umístěn USB-C konektor. Příslušenství na mě působí velmi elegantně, pohodlně a spolehlivě, což o svém produktu říká sám výrobce. Case se navíc díky extrudovanému žebrování nepřehřeje, jelikož jeho úkolem je rozvádět zbytkové teplo z SSD.

kryt na M.2 NVMe SSD

Resumé

Závěrem se hodí říct, že se jedná o velmi specifický produkt, který rozhodně není pro každého. Po chuti bude pouze vlastníku M.2 NVMe SSD. Pokud se mezi ně řadíte, dostanete skvěle vypadající a spolehlivý kryt, kterých na trhu moc není. Cena je 1199 korun.

YENKEE YTC 014 koupíte zde

Dnes nejčtenější

.