Zavřít reklamu

Přestože se zprvu alespoň podle instalací zdálo, že iOS 15 oproti starším verzím iOS příliš netáhne, nyní se zdá, že se jeho obliba výrazně zvýšila. Vyplývá to alespoň z dat portálu Mixpanel, která vychází z pozorování návštěv z iOS 15 na spoustě webů po celém světě. Jak si tedy “patnáctka” zatím vede?

Osmdesát dnů po uvolnění pro veřejnost běží iOS 15 na téměř 60 % všech iOS zařízeních, což lze označit za velký úspěch. Za stejný časový úsek totiž dokázal Apple loňský iOS 14 dostat “jen” na 36 % všech zařízení a to i přesto, že přinášel řadu velmi pěkných novinek, které byly mnohdy zajímavější než ty v iOS 15. Ten však přesto instalacemi loňskou verzi naprosto válcuje a velmi pravděpodobně tomu tak ještě nějakou chvíli bude. Apple totiž chystá pro nadcházející verze iOS 15 relativně velké množství novinek, které mnohé dosud nerozhodlé jablíčkáře k upgradu zcela určitě přiměje. 

Ačkoliv nejsou data Mixpanelu oficiální a tedy se mohou od měření Applu mírně lišit, v minulosti se ukázalo, že odlišnost jeho měření od těch prováděných kalifornským gigantem je vskutku titěrná a lze tedy brát tato data za věrohodná. Pokud je tomu tak i tentokrát, což prakticky 100% ano, pak si může Apple gratulovat. Lepší výsledek by si totiž zřejmě nemohl přát. 

Dnes nejčtenější

.