Zavřít reklamu

Nové operační systémy od Applu přichází s nespočtem nových funkcí, které rozhodně stojí za to. Na našem magazínu jsme se již mnohým novinkám věnovali a i nadále věnujeme. To jen dokazuje, že nových funkcí je k dispozici opravdu nespočet. V tomto článku se společně podíváme na 5 tipů a triků v nativní aplikaci Najít v macOS Monterey, které byste měli znát. Tuto aplikaci nejspíše moc uživatelů na Macu nevyužívá, každopádně i přesto nabízí několik novinek, které mohou potěšit. Pojďme se na ně společně podívat.

Sledování polohy v reálném čase

Pokud jste v minulosti na jakémkoliv Apple zařízení chtěli sledovat polohu nějakého uživatele, tak zajisté víte, že se poloha vždy aktualizovala každou minutu. To znamená, že v jedné minutě se nacházel dotyčný na jednom místě a v minutě další se při pohybu o kus posunul. Kvůli tomu jste nebyli schopni kdykoliv a kdekoliv určit přesnou pozici dotyčného. To se ale v nových systémech mění, jelikož je možné sledovat polohu uživatele v reálném čase. Pokud se tedy sledovaný uživatel zrovna pohybuje, tak je jeho pohyb aktualizován neustále, nikoliv jen po každé minutě.

Nový widget Najít

Jestliže patříte mezi uživatele iPhonu či iPadu, tak zajisté víte, že si můžete nechat zobrazit widgety z určitých aplikací. Věděli jste však o tom, že si naprosto stejně můžete zobrazit také widgety na Macu, a to v oznamovacím centru? Pro zobrazení oznamovacího centra stačí, abyste v pravém horním rohu klepnuli na aktuální čas a datum, popřípadě abyste přejeli dvěma prsty z pravé hrany trackpadu směrem doleva. Widgety se následně zobrazí níže. V rámci macOS Monterey si nově můžete přidat widget z aplikace Najít, a to tak, že otevřete oznamovací centrum, kde níže klepněte na Upravit widgety. Pak si nalevo vyberte aplikaci Najít, následně si zvolte widget a jeho velikost a přesuňte jej na požadované místo.

Podpora pro AirPody

Jablečná bezdrátová sluchátka AirPods se řadí mezi nejoblíbenější sluchátka na celém světě – a není se čemu divit. Nabízí totiž převratné funkce, společně s naprosto parádním zvukem. Mnohým uživatelům dokázala jablečná sluchátka zjednodušit každodenní fungování, což je nesmírně užitečné. Apple se AirPody snaží neustále vylepšovat a přichází i u starších modelů s perfektními funkcemi, které stojí za to. Pokud vlastníte AirPods Pro nebo AirPods Max, tak se po aktualizaci systému stanou součástí sítě služby Najít, díky čemuž budete schopni určit jejich přibližnou polohu klidně i na vašem Macu či MacBooku.

AirPods Pro koupíte zde

Zobrazení zařízení a předmětů

Zatímco ještě před několika měsíci jsme v rámci aplikace Najít mohli vyhledat jen lidi, popřípadě zařízení, tak to už je nyní minulostí. Pokud si aplikaci Najít otevřete, tak si můžete zobrazit hned tři skupiny, a to Lidi, Zařízení a Předměty. V rámci sekce Lidi najdete samozřejmě veškeré uživatele, kteří vám povolili sdílení polohy, v sekci Zařízení najdete polohu všech vašich zařízení, společně s polohou zařízení z vaší rodiny. A v sekci Předměty pak najdete samozřejmě veškeré předměty, které máte opatřené lokalizačním přívěškem AirTag. V dnešní době tak můžete rychle a jednoduše určit polohu kohokoliv a čehokoliv.

najít tipy macos monterey

Upozornění na zapomenutí

Patříte mezi jedince, kteří často zapomínají doma svá zařízení či předměty? Pokud ano, tak pro vás mám skvělou zprávu. V rámci aplikace Najít z nových operačních systémů od Applu si můžete aktivovat funkce Upozornění na zapomenutí, která vám odešle notifikaci pokaždé, když někde zapomenete své zařízení či předmět. Tuto možnost můžete nastavit i přímo v Najít na Macu, a to tak, že si konkrétní zařízení či předmět rozkliknete, a poté u něj klepnete na ikonu ⓘ. Pak už jen stačí, abyste rozkliknuli Upozornit na zapomenutí a funkci nastavili. Funkce se samozřejmě nastaví na vašem iPhonu, tudíž vám notifikace budou chodit na něj, a nikoliv na Mac.

Dnes nejčtenější

.