Zavřít reklamu

Poměrně bizarním nedostatkem trpí podle nových zjištění Apple Watch a to i s nejnovější verzí systému watchOS. Řeč je konkrétně o neschopnosti využít nedávno představené novinky pro zlepšení soukromí ve formě iCloud Private Relay a Mail Privacy Protection, přičemž zejména druhý nedostatek lze označit v případě Apple Watch za poměrně nepříjemný. Znamená totiž zjednodušeně řečeno to, že nezajišťuje při čtení mailů na Watch uživatelům naprosté soukromí. 

Mail Privacy Protection se dá velmi zjednodušeně popsat jakožto funkce, která zabraňuje jakémukoliv shromažďování informací o uživatelích například skrze různé skryté pixely analyzující chování uživatele při čtení mailů. Ačkoliv se nejedná vyloženě o citlivé informace, odesílatelé jsou skrze pixely schopni zjistit například to, kolikrát jste jejich maily otevřeli, zda jste je přeposlali a tak podobně. Zatímco na iPhonu už tato funkce běží bez problému, na Apple Watch poměrně překvapivě nefunguje a to i případě, že je na iPhonu vše povoleno a maily pro Watch jsou nastaveny na zrcadlení. 

V tuto chvíli není jasné, zda se jedná ze strany Applu o chybu či o záměr a to i kvůli tomu, že jsme se z jeho strany zatím nedočkali žádného vyjádření. Nicméně vzhledem k tomu, že na WWDC prezentoval novinky pro ochranu soukromí jakožto komplexní řešení pro uživatele, zdá se pravděpodobnější první varianta, kterou by neměl být problém vyřešit pomocí softwarové aktualizace. Vše však ukáže ve výsledku až čas, který velmi pravděpodobně přinese minimálně ze strany Applu nějaké vyjádření. 

Dnes nejčtenější

.