Zavřít reklamu

S poměrně úsměvným problémem se potýkala o víkendu umělá asistentka Applu Siri. Její uživatelé si totiž v posledních dnech stěžovali na to, že není schopná správně hláskovat slova a to dokonce ani ta nejjednodušší. S trochou nadsázky se tak dá říci, že byla Siri jako po mozkové mrtvici. 

Problém se projevoval konkrétně tak, že Siri po vyzvání k hláskování přidávala k daným slovům vždy koncovku T-N-N-N-O-R-M-A-L a tedy například psa hláskovala jako D-O-G-T-N-N-N-O-R-M-A-L. A jelikož koncovka nic konkrétního neznamená, je velmi pravděpodobné, že se jednalo jen o část nějakého ověřovacího kódu pro odpovědi Siri, která se nějakým nedopatřením dostala jejími ústy na veřejnost. Poměrně úsměvné pak bylo, že později dokonce přestávala Siri částečně chápat význam odposlechnutých slov a při pokynu na hláskování psa se vždy ptala, zda mají lidé na mysli psa či slovo, které bylo slovu “pes” podobné. 

Problémy se Siri jsou sice relativně časté, pro Apple však naštěstí velmi jednoduché z hlediska opravitelnosti. Mozkem Siri jsou totiž servery Applu, což jinými slovy znamená, že při naprosté většině chyb spojených s jejími znalostmi stačí jen to, aby Apple na svých serverech nasadil opravy a vše je většinou v řádu několika vteřin vyřešeno. Přesně to se ostatně stalo i tentokrát, jelikož Apple po bližším prozkoumání chyby hláskování hned opravil a v současnosti si je tak Siri opět sebejistá svým výkonem. 

Dnes nejčtenější

.