Zavřít reklamu

Jen pár týdnů před Vánoci musí Apple řešit personální problém ve svých řadách. Ty totiž opouští šéf domácích služeb zahrnující mimo jiné i HomeKit. Poměrně zajímavé je přitom to, že se v Applu “ohřál” necelé tři roky poté, co opustil Microsoft. 

Ačkoliv působil Sam Jadallah v Applu poměrně krátce, za jeho “éry” se toho HomeKit naučil poměrně dost a tudíž za sebou zanechává nesmazatelnou stopu. Pod jeho vedením totiž například začal podporovat záznam bezpečnostních kamer na iCloud, adaptivní osvětlení, Siri API pro příslušenství třetích stran či vkládání klíčů do Wallet. S ohledem na tyto i další věci, které má za sebou, proto jeho odchod z Applu poměrně překvapí. Jak se však alespoň podle jeho vyjádření pro MacRumors zdá, neodchází se záští. Své působení v Applu si totiž pochvaluje a hodnotí jej jako velkou poctu. 

homekit-icon

Jelikož je místo šéfa HomeKitu relativně malou pozicí, není žádným překvapením, že se k této rošádě Apple oficiálně nevyjádřil a ani nevyjádří. Otazníky proto visí i nad tím, kdo převezme Jadallahovo místo, potažmo zda bude vůbec zachováno, nebo zda přejdou jeho úkoly pod někoho jiného coby dodatek jeho nynější práce. Ať tak či onak, můžeme jen doufat, že se bude Apple v HomeKitu snažit inovovat i nadále a v ideálním případě bude na tomto poli ještě aktivnější. Prostor pro zlepšení tu totiž je ještě obrovský. 

HomeKit produkty ve slevách seženete zde

Dnes nejčtenější

.