Zavřít reklamu

S aktuálním podzimem a přicházející zimou se blíží také období nejrůznějších viróz, chřipek a dalších onemocnění, jejichž součástí může být bohužel také zvýšená teplota nebo horečka. Tyto symptomy umí obzvláště potrápit zejména u dětí, přičemž horečka se často spouští v noci. Není v našich silách měřit teplotu svým potomkům neustále, naštěstí ale existují spolehliví a chytří pomocníci, jako je teploměr Tucky. Ten je určen zejména malým dětem, využijete jej ale i v jiných případech.

Oficiální informace

Tucky Smart je nejen chytrý teploměr, ale slouží také jako monitor polohy. Právě z tohoto důvodu jej nejlépe využijí zejména rodiče velmi malých dětí. Teploměr je nalepovací – na tělo se nalepí za pomoci speciální nálepky, o jejíž vlastnostech bude podrobněji řeč v další části recenze. Po nalepení pod pravou paži měří Tucky nenápadně teplotu každou minutu, přičemž příslušné údaje průběžně odesílá do vašeho chytrého telefonu nebo jiného zařízení. V aplikaci můžete stanovit hranici teploty, při které dostanete upozornění. Tucky Smart měří s přesností na 0,1°C a je certifikován jako zdravotnický produkt Evropské Unie CE. Teploměr Tucky Smart disponuje Bluetooth konektivitou a je kompatibilní nejen s iOS zařízeními, ale také se zařízeními s operačním systémem Android.

Vzhled a balení

Teploměr Tucky Smart je zabalený v lehké, drobné krabičce, na které najdete veškeré důležité informace. Kromě samotného teploměru je součástí balení také pětice samolepek a krátký, odolný USB kabel pro nabíjení. Samotný teploměr má velmi drobné rozměry, díky kterým jej můžete pohodlně umístit na tělo pacienta, aniž by jakkoli rušil nebo překážel. Je vyrobený z odolného, měkkého materiálu, který je na kůži překvapivě příjemný, a který se velice snadno čistí i dezinfikuje. U teploměru mě příjemně překvapila jeho ohebnost, měkký pohodlný povrch, odolnost i již zmíněné snadné čištění a dezinfekce. Skvělé je i to, že jej můžete využít nejen pro měření teploty u malých dětí, ale i u dospělých pacientů.

Funkce, aplikace a používání

Nalepení teploměru Tucky Smart na tělo je otázkou několika málo vteřin. Důležité je, aby byl nalepen rovně. S pomocí průhledných samolepek teploměr na těle spolehlivě drží, v průběhu zkoušení ani jednou nedošlo k jeho odpadnutí nebo odchlípnutí. Pro používání teploměru je nezbytně nutné stažení aplikace Tucky. Ta je bezplatně k dispozici v App Storu, a může se pochlubit jednoduchým používáním i přehledným uživatelským rozhraním. V aplikaci si vytvoříte účet, zadáte podmínky měření a notifikací, a dále se již nemusíte vůbec o nic starat – teploměr spolehlivě spolupracuje s iPhonem a vše běží tak, jak má. Veškeré údaje se anonymně a bezpečně ukládají do cloudu. V aplikaci najdete nejen záznamy o teplotě, ale také informace o stavu připojení a baterie teploměru Tucky. Do aplikace můžete zadávat podrobnosti o podání medikace, uložení k spánku, krmení a další podrobnosti. Nelekejte se okamžitého prvního měření, v jehož rámci může někdy dojít k naměření nižší než obvyklé teploty.

Teploměr Tucky jsem vyzkoušela i sama na sobě. Jeho nalepení je rychlé a snadné, odlepení naprosto bezproblémové a bezbolestné. Aplikaci oboustranné průhledné samolepky zvládne opravdu každý. Měření skutečně probíhalo spolehlivě a pravidelně, teploměr držel na místě a nebyl absolutně cítit. Dosah Low-Energy Bluetooth signálu je až 10 metrů.

Resumé

Teploměr Tucky Smart je neocenitelnou pomůckou nejen pro rodiče malých dětí, ale i pro další pečující osoby. Oceňuji zejména jeho malé rozměry, příjemné nošení, jednoduchou aplikaci, snadné čištění a spolehlivost měření. Díky teploměru Tucky Smart odpadnou starosti s pravidelným měřením, odečítáním teploty, případně s buzením pacienta kvůli měření, což je výhodné pro obě strany.

Teploměr Tucky Smart zakoupíte za 1990 korun zde.

Dnes nejčtenější

.