Zavřít reklamu

Komerční sdělení: Cestování nikdy nebylo dostupnější a snazší. Díky cestovatelským aplikacím se nikde neztratíte, snadno se domluvíte a vše zařídíte z mobilního telefonu. Hoďte obavy za hlavu a vyrazte do světa.

Letenky a jízdenky

Nejpoužívanější aplikace na hledání letů je Skyscanner, kde vyhledáte, porovnáte a ihned zakoupíte letenky do celého světa. Pokud nemáte přesně daný cíl, tak můžete zadat datum odletu a příletu a nechat aplikaci vyhledat nejlepší destinaci.

Google flights je další skvělou aplikací na hledání letenek. Na mapě světa si přímo u daného města prohlédnete, za kolik se do něj můžete dostat. Následně si vyberete, které aerolinky mají nejlepší cenu.

Abyste se ve všech letenkách a jízdenkách neztratili, tak si stáhněte Tripit. Do aplikace pošlete mailem potvrzení jízdenek, letenek a ubytování a aplikace zobrazí detaily vašeho zájezdu.

Ubytování snadno a rychle

Airbnb vám pomůže vyhledat nejlepší a nejlevnější ubytování přímo u majitele nemovitosti. Ihned po zaplacení jste spojeni s vlastníkem a můžete se domlouvat na podrobnostech. Naproti tomu Booking je aplikace zaměřena na hotely, apartmány a penziony. Můžete zde najít levné ubytování v hostelech nižší cenové kategorie i drahé a luxusní hotely.

airbnb

Řešíte-li ubytování na poslední chvíli, tak můžete vyzkoušet HotelTonight Aplikace nabízí převážně dražší hotely, ale jsou zde last minute nabídky za opravdu atraktivní ceny. V Jihovýchodní Asii s výše uvedenými aplikacemi neuspějete a budete si muset stáhnout Agodu.

Konec bloudění díky mapám

Málokdo tuší, že Google Maps fungují i offline, stačí si mapy stáhnout. Oblast stáhnete zapsáním „ok maps“ do vyhledávacího řádku a po stažení můžete využívat funkci street view, navigaci a vyhledávání trasy i bez přístupu k internetu. Výbornou aplikací jsou i Mapy.cz, kde najdete přehledné turistické i cyklistické mapy.

Porozumějte místním

Google translate vám vmžiku přeloží více než 100 jazyků, rozumí psanému i mluvenému slovu. Pokud nerozumíte nápisům na informačních tabulích, tak na ně stačí namířit fotoaparátem. Aplikace zvládne i japonské, čínské, thajské znaky a azbuku.

Google překladač

Co dalšího se může hodit

Pokud chcete cestovatelské tipy a recenze, co můžete v destinaci dělat a navštívit, tak se podívejte na Tripadvisor, kam přidávají recenze uživatelé z celého světa.

Vyznat se v cizí měně může být obtížné, protože si v rychlosti nespočítáte, kolik je daná částka na koruny. XE Currency vám vmžiku přepočte místní měnu na koruny nebo jinou měnu.

Pokud cestujete na vlastní pěst autem nebo máte auto půjčeno, tak obzvláště mimo civilizaci oceníte aplikaci GasBuddy, která vyhledává benzínky a také umí najít podle směrovacího čísla nejlevnější benzín.

Dnes nejčtenější

.