Zavřít reklamu

Dnešní den nepřinesl jen start prodejů nových AirPods 3 a MacBooků Pro M1 Pro a M1 Max, ale i jednoho z nejkontroverznějších produktů z dílny Applu posledních měsíců, ne-li let. Řeč je konkrétně o čistícím hadříku na displeje, který je i navzdory vysoké ceně 590 Kč po celém světě beznadějně vyprodaný. A když říkám beznadějně, myslím tím skutečně beznadějně – dodací doba na Online Storu Applu se totiž v současnosti pohybuje kolem tří měsíců. Nám se však do redakce jeden kousek podařil ulovit hned v den spuštění prodejů, díky čemuž si jej spolu se mnou můžete rozbalit a udělat si o něm rychlý první názor. 

Čistící hadřík Apple

Přiznám se, že když jsem od rána sledoval na Twitteru fotky balení hadříku, měl jsem dojem, že je poměrně velké a že i samotný hadřík na tom není z hlediska rozměrů špatně. O to víc mě překvapilo, když mi kurýr před malou chvílí přivezl poměrně malý balíček s prakticky nulovou hmotností. Po jeho otevření pak přišlo poměrně rychlé vystřízlivění. Balení hadříku je opravdu malé a i když vypadá na pohled hezky, jelikož je na něm rukopis Applu vidět, při pohledu na něj je vám prakticky hned jasné, že ani jeho obsah nemůže být logicky příliš velký. A také není. Po stržení bočního jistícího papírku a následném rozevření papírové krabičky se vám totiž do rukou dostane v půli přeložený šedý hadřík o rozměrech 16 x 16 centimetrů. V galerii jej porovnávám s krabičkou od iPhonu 13 Pro Max a Apple MagSafe Wallet 2. generace. 

Povrch hadříku je na omak extrémně jemný a celkově působí skutečně kvalitně. Když jsem si s ním zkoušel v rychlosti vyleštit kousek displeje mého iPhonu, musím říci, že jeho leštící schopnosti jsou opravdu na vysoké úrovni, jelikož stačilo doslova pár tahů a displej vypadal jako nový. Nicméně na hlubší test si jej bude muset vzít kolega Roman, který pracuje na Apple Pro Display XDR a 5K iMacem, pro které jsou tyto hadříky primárně určeny, jelikož se hodí i na leštění nakonfigurovatelné nano-vrstvy. Přesně kvůli tomu se proto nyní rozhodně nebudu pouštět do hlubšího hodnocení jak kvality, tak ceny celého produktu, byť musím přiznat, že za 590 Kč jsem upřímně čekal minimálně něco většího. Na druhou stranu má ale holt jablíčko na hadříku své kouzlo a kdo je opravdovým fanouškem, ten nad utracením 590 Kč zřejmě moc přemýšlet nebude, protože to budou peníze utracené svým způsobem za relikvii. 

Čistící hadřík Apple lze zakoupit například zde

Dnes nejčtenější

.