Zavřít reklamu

Vydání aktuálně nejnovějších operačních systémů od Applu jsme se dočkali již před několika dlouhými měsíci, konkrétně na vývojářské konferenci WWDC21, která se konala v červnu. Na té Apple představil iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15. Všechny tyto operační systémy byly ihned po vydání k dispozici v rámci beta verzí. Co se týče veřejného vydání, tak iOS a iPadOS 15, watchOS 8 a tvOS 15 je k dispozici již delší dobu, macOS 12 Monterey pro veřejnost jsme se dočkali dnes před pár hodinami. Na našem magazínu se neustále věnujeme funkcím z nejnovějších systémů a v tomto článku se podíváme na watchOS 8.

Jak na Apple Watch vytvořit portrétní ciferník

S příchodem každé nové verze přidává Apple do watchOS další ciferníky. Nezapomněl na nás samozřejmě ani ve watchOS 8, kde jsme se dočkali celkově dvou nových ciferníků – Světový čas a Portréty. Právě ciferník Portréty jablečná společnost relativně hodně opěvovala. Jak už název napovídá, tak tento ciferník pracuje s portrétními fotografiemi. Konkrétně si tedy vyberete portrétní fotku s tím, že čas se zobrazí v pozadí. Pokud se tedy v popředí portrétní fotky nachází hlava, tak čas se částečně zobrazí až za ní, v pozadí. Umístění času je samozřejmě automatické, aby nedošlo k jeho kompletnímu zakrytí a byl stále viditelný. Portrétní ciferník můžete na Apple Watch nastavit následovně:

  • Prvně se na vašem iPhonu přesuňte do nativní aplikace Watch.
  • Jakmile tak učiníte, tak ve spodním menu vyberte možnost Galerie ciferníků.
  • Zde nahoře v sekci Nové ciferníky klepněte na ciferník s názvem Portrét.
  • Následně si v sekci Obsah vyberte fotografie, které se mají v ciferníku zobrazovat.
  • Poté si můžete vybrat ještě styl a případně další komplikace
  • Nakonec, po kompletním nastavení, stačí klepnout na Přidat v horní části obrazovky.

Pomocí výše uvedeného způsobu si tedy do Apple Watch můžete přidat portrétní ciferník z watchOS 8. Jakmile jej přidáte, tak na Apple Watch stačí, abyste se na něj jednoduše přesunuli přejetím prstu. Fotografie v rámci ciferníku Portrét se automaticky střídají a při vytváření tohoto ciferníku si můžete vybrat až 24 různých fotografií. Nová fotografie se objeví pokaždé, když opětovně zvednete zápěstí, popřípadě když prstem aktivujete displej.

Dnes nejčtenější

.