Zavřít reklamu

Loňská historie ve formě třech Apple Keynotes ve třech měsících po sobě se letos opakovat nebude. Tvrdí to alespoň Mark Gurman z Bloombergu, jehož zdroje patří mezi ty nejpřesnější vůbec, jelikož dle všeho pochází ze samotného Applu. 

Apple by se zřejmě třetí podzimní Keynote v letošním roce nebránil. Problém je nicméně v tom, že nemá v současnosti žádný ze svých produktů hotový v takové formě, aby jej mohl světu představit a začít jej prodávat. Kvůli tomu tak měl jíž relativně dávno rozhodnout o tom, že se letošní podzim smrskne oproti loňsku jen na dvě tiskové konference s tím, že další novinky svět uvidí až na začátku příštího roku – konkrétně pak zřejmě hned v březnu či dubnu. Právě v tomto termínu totiž Apple zpravidla své novinky odhaluje a to jak prostřednictvím tiskových zpráv, tak i tiskových konferencí. 

Rozhodnutí Applu není ve výsledku ničím překvapivým, ba právě naopak. Vzhledem k celosvětové výrobní krizi související s čipy i dalšími komponenty by totiž bylo odhalení čehokoliv dalšího spíš velkým překvapením a zároveň velkým riskem v tom slovasmyslu, že by hrozilo, že daného produktu nebude Apple schopen chrlit tolik, kolik je jen potřeba a tím tak zasytit bez problému poptávku. Ostatně, s tou má problém již nyní u iPhonů, které si svou premiéru odbyly již více než před měsícem. Jiné to pak nebude ani u MacBooků Pro a je možné, že ani s AirPods 3 by to nemuselo být úplně růžové. Vše však ukáže až čas. 

Dnes nejčtenější

.