Zavřít reklamu

Výřez v displeji nebude u Apple produktů jen výhradou iPhonů, ale nově i MacBooků Pro. Kalifornský gigant se totiž rozhodl tento prvek nasadit nově i u MacBooků Pro, u kterých do něj však neskrývá Face ID modul, nýbrž “jen” přední FaceTime kamerku spolu se světelnými senzory. Přemýšleli jste však už nad tím, jak si s výřezem v macOS poradí kurzor myši? 

MacBook Pro

Přesně tuto otázku si pokládaly od pondělního večera tisíce jablíčkářů, kteří o chování kurzoru myši u výřezu vedli vášnivé diskuze na všemožných platformách. Trochu překvapivě v nich však nyní udělal přítrž samotný Apple, respektive jeho softwarová designérka Linda Dong, která právě na macOS a jeho přizpůsobení výřezu nových MacBooků Pro pracovala. Ta se nechala na Twitteru slyšet, že výřez bude fungovat jako jakási skrýš pro kurzor a že ten jej tedy nebude detekovat jako pomyslné ohraničení displeje, ale bude se “v něm” moci pohybovat stejně jako je tomu u Maců bez výřezu. Díky tomu se tak celková ovladatelnost systému absolutně nezmění. 

Nový macOS Monterey dorazí mezi běžné uživatele konkrétně v pondělí 25. října spolu s iOS 15.1. Nové MacBooky Pro s výřezem pak začne Apple prodávat o den později – tedy 26. října. V současnosti nicméně visí velké otazníky nad tím, jak na tom bude jejich dostupnost, protože krátce po spuštění jejich předobjednávek se dodací doby prakticky všech nabízených modelů strmě prodloužily. Je proto možné, že kdo s předobjednávkami zaváhal, bude si muset na novinky počkat několik dlouhých týdnů či měsíců. 

Nový MacBook Pro lze předobjednat zde

Dnes nejčtenější

.