Zavřít reklamu

Jedním z témat při představování nových profesionálních přenosných počítačů Applu byla i jejich výdrž na baterii. Je vidět, že Apple se chce v tomto ohledu ještě zlepšovat, což už ostatně dokázal v případě iPhonů 13. Stejně impozantní jsou výdrže i 14 a 16“ MacBooků Pro. 

Nové notebooky MacBook Pro jsou osazeny buď čipem M1 Pro nebo M1 Max, které jsou nastaveny tak, aby nabízely dosud nejlepší výkon z přenosných počítačů společnosti. Takový výkon zde ale není na úkor zkrácení výdrže chodu na jedno nabití baterie. Kombinace nových Apple Silicon čipů a operačního systému macOS přitom nabízí vyšší výkon než 8jádrové notebooky, a to spotřebují dokonce až o 70 % méně energie.

Udaná výdrž nových MacBooků Pro: 

  • Nový 16“ MacBook Pro nabízí na jedno nabití baterie až 21 hodin přehrávání videa 
  • Nový 14“ MacBook Pro nabízí na jedno nabití baterie až 17 hodin přehrávání videa 
  • Oba nové modely MacBooku Pro přitom disponují rychlým nabíjením, kdy 50 % kapacity baterie dosáhnete za 30 minut jejich připojení ke zdroji

Při srovnání s předchozími MacBooky Pro Apple říká: 

  • Nový 16“ MacBook Pro nabízí o 10 hodin delší přehrávání videa 
  • Nový 14“ MacBook Pro nabízí o 7 hodin delší přehrávání videa 

Schovaný háček zde přitom nikde není, i když je třeba mít na paměti, že je srovnání prováděno s MacBooky Pro, které byly osazeny procesory společnosti Intel. Nicméně pokud porovnáte nový 14“ MacBook Pro s 13“ MacBookem Pro s čipem M1, který Apple představil loni na podzim, nabízí novinka o 3 hodiny nižší výdrž baterie při přehrávání videa. Loňský model to totiž zvládne po 20 hodin.

Dnes nejčtenější

.