Zavřít reklamu

V aktualizaci stránky funkcí systému macOS Monterey na svém webu společnost Apple uvedla, že veřejností velmi očekávaná a Applem dlouho odkládaná funkce Universal Control prvně představená na WWDC21 bude k dispozici později na podzim tohoto roku. Protože má být ostrá verze operačního systému široké veřejnosti dostupná od pondělka 25. října, dá se předpokládat, že sama funkce přijde až s nějakou další aktualizací systému.

macOS Monterey:

Není to však žádným velkým překvapením, protože Universal Control není stále součástí ani poslední, tedy aktuální, beta verze systému. Ve skrytých nastaveních Předvoleb systému však lze Universal Control dohledat, nicméně se u funkce zobrazuje označení „beta“. I po jejím spuštění mezi běžné uživatele se tak dá předpokládat, že Apple se tímto slůvkem bude bránit v případě možného chybového chování. Stejně je na tom ostatně i iCloud Private Relay v iOS 15.

Hlavním tahákem „univerzálního ovládání“ má být možnost plynule přecházet z pracovní plochy počítače Mac na tu iPadu při použití jednoho trackapdu nebo myši. Stejně tak vám bude stačit jedna klávesnice, se kterou budete psát na té obrazovce, na které bude přítomen kurzor. Jedinou podmínkou funkce je, aby byly zařízení, mezi kterými chcete plynule přecházet, vedle sebe.

Dnes nejčtenější

.