Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi věrné čtenáře Letem světem Applem, tak vám zajisté před pár dny neunikla zpráva o tom, že Apple rozeslal vybraným médiím pozvánku na budoucí Apple Keynote – letos už třetí. Tato konference dostala název Unleashed a byť to v ní není vysloveně uvedeno, tak můžeme s prakticky stoprocentní jistotou říci, že se dočkáme představení zbrusu nových MacBooků Pro, a to přepracovaného 14″ a 16″ modelu. Kromě nových MacBooků Pro bychom se teoreticky mohli dočkat i třetí generace AirPods, za slovo nás ale rozhodně v tomto případě neberte. Pokud máte v plánu konferenci sledovat, tak by se vám mohl hodit tento článek, ve kterém si ukážeme, jak ji sledovat ze všech zařízení.

Tato letošní třetí Apple Keynote se bude konat již zítra, tj. 18. října 2021, klasicky od 19:00 našeho času. Stejně jako v případě předešlých konferencí se bude i tato odehrávat čistě online, bez fyzických účastníků. Koronavirová pandemie, která tyto online konference způsobila, se sice svým způsobem zklidnila, každopádně Apple rozhodně nechce nic pokoušet. I nadále se tedy budeme muset spokojit s předtočeným videem, bez interakcí publika. Předtočené video se bude odehrávat tradičně v Apple Parku, popřípadě v Divadle Steva Jobse, které je jeho součástí. Minulý rok Apple představil nové MacBooky s Apple Silicon o měsíc později, stejně tomu ale bylo i v případě iPhonů a mohla za to právě pandemie koronaviru.

Kdy, kde a jak sledovat zítřejší představení MacBooků Pro na iPhonu a iPadu

Pokud se na živý přenos ze zítřejší konference chcete dívat z iPhonu, anebo iPadu, tak tak můžete učinit pomocí tohoto odkazu. Aby bylo možné stream sledovat, tak je nutné mít na zmíněných zařízeních nainstalovaný iOS 10 nebo novější. Abyste měli z přenosu co možná nejlepší požitek, tak se doporučuje využít nativní webový prohlížeč Safari. Přenos ale samozřejmě bude fungovat i na jiných prohlížečích.

Kdy, kde a jak sledovat zítřejší představení MacBooků Pro na Macu

Chcete-li zítřejší konferenci sledovat na Macu či MacBooku, tedy na operačním systému macOS, tak stačí klepnout na tento odkaz. Pro správné fungování budete potřebovat jablečný počítač běžící na operačním systému macOS High Sierra 10.13 nebo novějším. I v tomto případě se doporučuje využít nativní prohlížeč Safari, přenos však bude fungovat i na Chrome a dalších prohlížečích.

Kdy, kde a jak sledovat zítřejší představení MacBooků Pro na Apple TV

Jestliže se rozhodnete zítřejší představení nového iPhone 12 sledovat z jablečné televize, tak se nejedná o nic složitého. Stačí se přesunout do nativní aplikace Apple TV, kde vyhledejte film s názvem Speciální události Apple, popřípadě Apple Event. Poté stačí film spustit a je hotovo, živý přenos jede. Přenos je zpravidla k dispozici až pár minut před startem konference. Naprosto stejně to funguje i v případě, že nevlastníte fyzickou Apple TV, ale máte k dispozici přímo v televizi aplikaci Apple TV.

Kdy, kde a jak sledovat zítřejší představení MacBooků Pro na Windows

Živé přenosy od společnosti Apple můžete bez problémů sledovat i na konkurenčním operačním systému Windows, byť to v minulosti tak jednoduché nebylo. Konkrétně jablečná společnost doporučuje pro správný chod používat prohlížeč Microsoft Edge. Stejně dobře však fungují i ostatní prohlížeče, jako je například Chrome nebo Firefox. Jedinou podmínkou je fakt, že vámi vybraný prohlížeč musí podporovat MSE, H.264 a AAC. K živému přenosu se dostanete pomocí tohoto odkazu. Sledovat můžete událost i na YouTube zde.

Kdy, kde a jak sledovat zítřejší představení MacBooků Pro na Androidu

Pokud jste chtěli Apple Event ještě před několika málo lety sledovat na vašem Android zařízení, tak jste tak mohli učinit zbytečně složitým způsobem – jednoduše řečeno bylo lepší, abyste se přesunuli například na počítač. Sledování bylo totiž nutné spustit se speciální aplikací a přes speciální síťový proud, který byl často velmi nekvalitní. Nyní už jsou ale živé přenosy z jablečných konferencí k dispozici i na YouTube, který je k dispozici na všech platformách. Pokud tedy chcete chystaný zářijový Apple Event sledovat na Androidu, stačí přejít na živý přenos na YouTube pomocí tohoto odkazu. Událost můžete sledovat buď přímo z webového prohlížeče, anebo z aplikace YouTube.

apple-event-unleashed

Dnes nejčtenější

.