Zavřít reklamu

Před zhruba týdnem zasáhl převážně Evropu a Severní Ameriku obří výpadek služeb z impéria Marka Zuckerberga. Řeč je konkrétně o Facebooku, Instagramu, Messengeru a WhatsApp, které zhruba šest hodin vůbec nefungovaly kvůli chybě na serverech Facebooku. Lidé tento “volný čas” využili k lecčemu od sledování Netflixu, přes osobní konverzaci s rodinou až po sledování “videí na odreagování” na serveru pro dospělé Pornhub. A právě ten se nyní pochlubil tím, jak mu při výpadku vystřelila návštěvnost. 

Pornhub se dlouhodobě řadí mezi jedny z nejnavštěvovanějších webových stránek světa, takže je prakticky jasné, že když služby Zuckerberga vypadly, uchýlilo se právě na tyto stránky pro dospělé nemalé množství uživatelů, kteří by jinak “sjížděli” sociální sítě. To pro Pornhub znamenalo ve špičce až o 10,5 % více uživatelů za hodinu, což je v objemech návštěv, které dennodenně sbírá, zhruba půl milionu uživatelů během hodiny. Na graf zvýšené návštěvnosti se můžete podívat níže. 

Pornhub a výpadek Facebooku

Jak můžete sami vidět, na grafu je zcela evidentní, že první hodinu výpadku uživatelé zkoušeli sociální sítě neustále obnovovat a doufali v jejich načtení. Jakmile však zjistili, že to nemá smysl, ve velkém utekli na Pornhub, na kterém si videa užívali dobrých pět hodin s tím, že poté šla návštěvnost kvůli spuštění sociálních sítí opět dolů a vrátila se tak na standardní hodnoty. Ani za tento malý “peak” se však Pornhub zlobit určitě nebude, protože mu pomohl vydělat peníze z reklam a přehrání videí. 

Dnes nejčtenější

.