Zavřít reklamu

Přestože pandemie koronaviru zřejmě pomalu doznívá a lidé se houfně vrací z home office zpět na svá pracoviště, hlad po počítačích, který byl v předešlých letech způsoben primárně právě obsazením home office, neutichá. Vyplývá to alespoň z dat analytické společnosti Canalys, dle kterých se meziročně Maců prodalo ve třetím čtvrtletí letoška o dobrých 7,82 milionů. 

Z průzkumu Canalys vyplývá, že si Apple meziročně v prodejích Maců polepšil o velmi slušných 14,4 %, což mu zajistilo zhruba desetiprocentní podíl na trhu s počítači. To vše přitom i přesto, že svět očekává příchod nové generace MacBooků Pro, což prodeje starších generací MacBooků Pro výrazně brzdí. Macy však stále táhnou kupředu stroje s čipy M1, které se prodávají ve velkých objemech i dobrý rok po představení prvních modelů. S ohledem na oblibu čipů Apple Silicon lze navíc očekávat, že se podobné šílenství strhne i kolem chystaných MacBooků Pro. 

Kdy přesně se nové generace MacBooků Pro s čipy Apple Silicon dočkáme není v tuto chvíli bohužel tak úplně jasné. Dorazit mají sice v průběhu října, avšak zatím je jak ze strany Applu, tak i leakerů ticho po pěšině. Jako nejpravděpodobnější termín se nicméně v současnosti jeví 26. říjen, na který by měl Apple rozeslat pozvánky již příští úterý. Pokud se tak nestane, pak ukáže novinky buď skrze tiskové zprávy, nebo se konference dočkáme až v průběhu listopadu či v krajním případě prosince. Vše ukáže ve výsledku až čas. 

Dnes nejčtenější

.