Zavřít reklamu

Jestliže patříte mezi jedince, kteří se zajímají o společnost Apple, tak vám zajisté před několika měsíci neunikla vývojářská konference WWDC21. Na té jsme se dočkali představení nových verzí operačních systémů od kalifornského giganta, konkrétně iOS a iPadOS 15, macOS 12 Monterey, watchOS 8 a tvOS 15. Všechny tyto systémy byly ihned po představení k dispozici k předběžnému přístupu v rámci beta verzí, a to pro všechny vývojáře a testery. Před několika týdny se pak vydání zmíněných systémů, kromě macOS 12 Monterey, dočkala široká veřejnost. Na našem magazínu se neustále věnujeme novinkám a vylepšením, která v nových systémech přichází. V tomto článku se společně podíváme na další vymoženost z iOS 15.

Jak na iPhone v Počasí zobrazit mapy s informacemi o počasí

Operační systém iOS 15 nabízí letos novinek nejvíce – a ještě aby ne, když se jedná o nejrozšířenější systém od Applu. Mezi největší novinky patří kupříkladu režimy Soustředění, popřípadě přepracované aplikace FaceTime a Safari či nová funkce Live Text. Nových funkcí je k dispozici opravu mnoho, pravdou ale je, že některé byly kompletně upozaděny, což je rozhodně škoda. Takovým příkladem je například aplikace Počasí, která se dočkala kompletní změny designu. V současné chvíli tak vypadá Počasí naprosto nádherně a navíc k tomu nabízí i nové funkce. Mezi jednu z nich patří i možnost pro zobrazení map s informace mi o počasí. Zobrazíte je následovně:

  • Prvně se na vašem iPhonu s iOS 15 přesuňte do nativní aplikace Počasí.
  • Jakmile tak učiníte, tak si vyberte místo, u kterého chcete mapy s počasím zobrazit.
  • Následně, po vybrání místa, sjeďte o kus níže, a to až k sekci, kde se nachází mapa s údaji o počasí.
  • Nakonec stačí, abyste na tuto mapu klepnuli, čímž se zobrazí kompletní rozhraní.

Prostřednictvím výše uvedeného způsobu lze tedy v iOS 15 zobrazit přehledné mapy s informacemi o počasí. Jakmile se v rozhraní ocitnete, tak se můžete přepínat mezi druhy map. K dispozici jsou celkově tři, a to teplotní, srážková a stav ovzduší. Změnit je můžete tak, že vpravo nahoře klepnete na ikonu tří vrstev. Nutno však zmínit, že mapu se stavem ovzduší lze sledovat jen ve větších městech. Po přesunutí se na konkrétní mapu se vám vlevo nahoře zobrazí legenda, pomocí které se můžete řídit. Při zobrazení srážkové mapy se ve spodní části obrazovky nachází  posuvník pro posunutí času a získání předpovědi. Pokud klepnete vpravo nahoře na ikonu seznamu, tak si můžete mapy nechat zobrazit na jiném místě, ikona šipky pak slouží k přesunutí se na výchozí polohu.

Dnes nejčtenější

.