Zavřít reklamu

Od představení první generace Apple Watch, která je též označovaná jako nultá, uplynulo letos na konci dubna již šest let. Asi vás proto nepřekvapí, že se nyní Apple rozhodl tuto legendu, která odstartovala další úspěšnou produktovou éru, označit za zastaralou, což pro ní znamená jediné – končí u nich s hardwarovou podporou. 

Jako zastaralé označuje Apple své produkty vždy šest a více let po skončení jejich prodejů s tím, že se tato doba dost liší podle toho, kolik má pro dané produkty k dispozici jednotlivých komponentů pro opravy. Obecně pak platí, že dokud nejsou produkty označeny za zastaralé, není s jejich opravami v autorizovaných servisech problém. Jakmile však za zastaralé označeny jsou, servisy již nejsou povinny nabízet opravy, byť to zpravidla ještě nějakou dobu dělají díky tomu, že mají k dispozici zbytky komponentů. Pokud tedy vlastníte původní Apple Watch a potřebujete na nich ještě něco opravit, je nyní nejvyšší čas. Čím později se totiž k opravě odhodláte, tím nižší bude šance, že ještě komponenty v servisech budou. 

Když Apple nultou generaci Apple Watch představil, zřejmě jen málokdo by si troufl tvrdit, že se za pár let stanou Apple Watch obrovským hitem. Nulta generace byla totiž softwarově velmi pomalá, její výdrž nebyla nikterak oslnivá a navíc nebyla ani voděodolná. I přesto však byla relativně drahá, kvůli čemuž byla terčem kritiky i posměchu. Záhy se však ukázalo, že ani cena a spousta nedostatků neodradí jablíčkáře od jejich koupě. 

Dnes nejčtenější

.