Zavřít reklamu

Macy se zřejmě již zanedlouho dočkají nového softwarového režimu na zvýšení výkonu. Vyplývá to alespoň z kódu včera vydané 8. vývojářské bety macOS Monterey, který zmínky o novém režimu obsahuje. Ten nese konkrétně název High Power Mode a fungovat by měl velmi zajímavě.

Ačkoliv detaily nového režimu svět zatím nezná, podle pár zmínek v kódu se zdá, že by se mělo jednat o jakýsi krátkodobý “boost” stroje utlumením nepotřebných funkcí a naopak přidáním rychlosti úkonu, který bude uživatel zrovna nejvíce využívat. Kód rovněž prozrazuje, že kvůli procesoru běžícímu na plné obrátky poběží hlasitěji ventilátory a baterie MacBooku se bude i kvůli tomu rychleji vybíjet. Ve své podstatě se tak bude jednat o přesný opak režimu nízké spotřeby z iPhonů, který spotřebu energie sníží na nutné minimum. 

Kdy přesně bychom se mohli novinky dočkat je v tuto chvíli bohužel nejasné, byť se tak takřka 100% stane spolu s vydáním prvních verzí macOS Monterey. Ten však zatím nemá veřejné datum vydání a jak se zdá, Apple se do jeho oznámení zatím ani přespříliš nehrne. Je proto otázkou, zda má smysl s režimem počítat například do konce letoška, nebo jej uvidíme až někdy v průběhu roku příštího. 

Dnes nejčtenější

.