Zavřít reklamu

Patříte mezi předplatitele hudební streamovací služby Spotify? Pak je možné, že jste i vy zaznamenali na vašem iPhonu s operačním systém iOS 15 nebo iOS 14.8 výrazně vyšší spotřebu baterie v souvislosti s používáním příslušné aplikace. Se zmíněným problémem se podle dostupných informací musí potýkat poměrně velké množství uživatelů, a o celé věci je již informována také samotná společnost Spotify.

Řada stížností na nadměrnou spotřebu baterie u iPhonů s iOS 15 a iOS 14.8 v souvislosti s používáním aplikace Spotify se objevila například na diskuzním serveru Reddit. Jeden z jeho uživatelů si stěžoval například na to, že aplikace Spotify začala zničehonic nadměrně vytěžovat baterii jeho iPhonu. Během cvičení, při kterém za normálních okolností klesla úroveň nabití baterie o 10 – 15 %, došlo najednou o pokles o 40 – 60 %. Kromě toho zmíněný uživatel zaznamenal podle svých vlastních slov také zvýšenou míru přehřívání telefonu. Jiný uživatel a zároveň majitel iPhonu 12 na Redditu uvedl, že ke zvýšené spotřebě baterie při poslechu Spotify začalo na jeho telefonu docházet prakticky ihned po aktualizaci na operační systém iOS 15, kdy míra nabití jeho baterie klesla o 30 %, přičemž za celou jednu čtvrtinu této spotřeby byla zodpovědná pouze aplikace Spotify.

Stejný problém uváděla celá řada dalších uživatelů s tím, že nepomohl reset zařízení ani reinstalace operačního systému. Nejeden uživatel musel nakonec v zájmu zachování zdraví baterie smazat aplikaci Spotify ze svého telefonu. Společnost Spotify v souvisejícím prohlášení uvedla, že je o problému informována, a že jej důkladně prověřuje. Uživatelům je doporučováno, aby na svých iPhonech v Nastavení -> Obecné -> Aktualizace na pozadí deaktivovali funkci aktualizací na pozadí.

Dnes nejčtenější

.