Zavřít reklamu

Ačkoliv se Apple každoročně snaží dodat na pulty obchodů své iPhony v co nejlepší softwarové kondici, daří se mu to zřídkakdy. Ani letošek pak není v tomto směru jiný, jelikož si jablíčkáři od prvních dnů prodejů “třináctek” stěžují na několik nepovedených softwarových věcí v čele s nefunkčním odemykáním iPhonu přes Apple Watch. Oprava je však již naštěstí na cestě. 

Chyba s odemykáním iPhonu přes Apple Watch se projevuje naprosto jednoduše – funkce zkrátka nejde v nastavení telefonu zaktivovat. Jedinou možností, jak to provést, je dle dostupných informací úplná obnova iPhonu i hodinek, do čehož se však jablíčkářům příliš nechce. Apple však již naštěstí chystá záplatu. Vyzkoušet si jí můžou vývojáři již ve včera vydané 2. betě iOS 15.1, která právě opravu chyby přináší a odemykání iPhonu přes Apple Watch znovu zprovoznila. Je nicméně třeba dodat, že k funkčnosti je třeba aktualizovat nejen na iOS 15.1, ale i watchOS 8.1. 

V tuto chvíli není jasné, kdy přesně by mohl Apple iOS 15.1 veřejnosti vydat. Obecně se totiž počítalo s tím, že před ním vypustí ještě jeden drobnější patch, ve kterém zalepí nejpalčivější problémy novinek, mezi které se řadí třeba právě i ono odemykání. Jak se však nyní zdá, raději vše zalátá ve větším patchi v horizontu několika týdnů – tedy pokud nezmění styl beta testování a nevystačí si třeba jen se dvěma či třemi betami namísto obvyklých pěti. 

Dnes nejčtenější

.