Zavřít reklamu

Za posledních několik let se stalo již jakousi tradicí, že ne všechny novinky představené pro daný operační systém na WWDC se v něm objeví hned v jeho první verzi vydané v září a ani letošek nebude v tomto směru jiný. V iOS 15 toho totiž v první verzi bude chybět relativně dost, přičemž některé absence zamrzí výrazně více než ostatní. Řeč je třeba o plánovaném nasazení podpory Najít přes stejnojmennou síť u AirPods, kterou Apple přesunul někdy na podzim. 

Ačkoliv se sluchátka AirPods ve službě Najít nyní zobrazují, jste jejich polohu schopní sledovat jen ve chvíli, kdy jsou připojeny k vašim Apple zařízením a ty o sobě dávali polohově vědět. Jakmile se pak od nich odpojí, je v Najít zobrazena jejich poslední poloha, což jinými slovy znamená, že jsou pak už de facto nedohledatelná. To se sice má s iOS 15 změnit, jelikož se AirPody naučí využívat cizí zařízení k odeslání své polohy do Najít, ale nestane se tak hned dnes po vydání veřejné verze iOS 15. Apple totiž aktualizoval svou mikrostránku věnovanou iOS 15, ve kterém na odsunutí upozornil. 

Jak již bylo zmíněno výše, není to jen Najít pro AirPods, které do první verze iOS 15 nedorazí. Již dříve Apple oznámil odložení funkcí SharePlay, iCloud Private Relay, Legacy Contacts a další. Dá se nicméně předpokládat, že Apple vše vydá v prvních větších aktualizacích iOS 15 – tedy například 15.1 nebo 15.2. 

Dnes nejčtenější

.