Zavřít reklamu

Vzájemné rýpání mezi konkurenčními firmami – ať už v reklamách nebo třeba prostřednictvím příspěvků na různých sociálních sítích – není v dnešní době ničím neobvyklým. Společnost Samsung má v tomto směru poměrně bohatou historii, a svou příležitost rýpnout si do Applu nepromeškala ani po skončení letošní Keynote. Tentokrát si vzala na paškál vlastnosti displejů nových iPhonů.

Společnost Apple na své včerejší podzimní Keynote oficiálně představila své nové iPhony. Stejně jako loni vydala i letos high-endové modely Pro a Pro Max, které se oproti základním modelům mohou pochlubit například lepšími fotoaparáty. iPhone 13 Pro a 13 Pro Max nabízí ale kromě jiného také ProMotion displeje s variabilní obnovovací frekvencí 120Hz. O tom, že nová generace jablečných smartphonů nabídne displeje s touto vlastností, se spekulovalo již delší dobu – ostatně některé konkurenční značky ji již nabízejí. Mezi výrobce, jejichž smartphony se mohou pochlubit touto obnovovací frekvencí, patří také Samsung, který si přesně z tohoto důvodu do Applu krátce po skončení Keynote patřičně rýpl na svém Twittteru.

Tweet má jen jednu jedinou větu:„My obnovujeme při 120Hz již nějakou dobu…“, píše Samsung. Prvním smartphonem od Samsungu, který nabídl obnovovací frekvenci 120Hz, byl Galaxy S20 z března loňského roku. Dalo by se říci, že si Samsung na svém Twitteru trošku zapřeháněl, protože v zavedení obnovovací frekvence 120Hz sice má náskok před Applem, ale nejedná se o kdovíjak dlouhou dobu. Kromě zmíněného displeje s variabilní obnovovací frekvencí nabízí nové high-endové iPhony vylepšené fotoaparáty, menší  výřezy v horní části displeje, nebo třeba lepší výkon.

Dnes nejčtenější

.