Zavřít reklamu

Již za pár dní uplyne přesně rok od chvíle, kdy Apple světu spolu s novou generací Apple Watch představil i nový typ řemínku k nim. Řeč je konkrétně o modelu Solo Loop, který Apple vyrábí v nylonové a silikonové verzi. Zatímco na první jmenovaný model pějí uživatelé prakticky od jeho uvedení na trh, silikonová verze čelí v posledních týdnech a měsících čím dál tvrdší kritice za odolnost. 

Apple se při představení řemínků Solo Loop chlubil kromě velké pohodlnosti právě velmi dobrou odolností s nulovým vytaháním se. Čím dál více uživatelů si však stěžuje v poslední době na to, že jim Solo Loopy začínají po necelém roce používání u spony pro upevnění do hodinek praskat. U spony nejprve vznikne malá prasklina, která se velmi brzy při sundávání a opětovném nasazování řemínku na zápěstí uživatele zvětší a následně způsobí úplné přetržení řemínku, které se samozřejmě vzhledem k povaze materiálu neopravitelné. A jelikož jsou tyto řemínky poměrně drahé, jejich zničení v žádném případě nepotěší. 

Solo Loop

Jelikož se stížnosti na praskající silikonové Solo Loopy objevují na spoustě míst včetně oficiálního diskuzního fóra Applu, je poměrně pravděpodobné, že ten již začal problém prověřovat a v dohledné době by se jej mohl začít snažit i vyřešit například změnou výrobního postupu, nasazením odolnějšího materiálu či něčím podobným. Do té doby si však budou muset jablíčkáři libující si v těchto typech řemínků dávat na praskání pozor a smířit s se s tím, že je prasknutí zkrátka může potkat. Reklamace podobného typu poškození je totiž prakticky nereálná. 

Dnes nejčtenější

.