Zavřít reklamu

Váš iPhone toho umí opravdu hodně. S řadou jeho základních funkcí jste se jistě stihli v průběhu jeho používání náležitě seznámit. Operační systém iOS ale skrývá také řadu zajímavých drobností, které možná nejsou na první pohled odhalitelné, ale které vám mohou používání vašeho iPhonu značně zpříjemnit, usnadnit a zefektivnit. V dnešním článku si přiblížíme pět těchto funkcí.

Vodováha

Věděli jste, že váš iPhone v sobě kromě jiného ukrývá také šikovnou vodováhu? Stačí spustit nativní aplikace Měření. Poté stačí už jen na pravé straně lišty, která se nachází ve spodní části displeje vašeho iPhonu, klepnout na položku Vodováha, a pustit se do měření.

 

 

Textové odpovědi na hovor

To, že na příchozí hovory na vašem iPhonu můžete v případě potřeby odpovědět také prostřednictvím textové zprávy, určitě víte. Věděli jste ale, že si tyto textové odpovědi můžete také sami libovolně přizpůsobit? Na vašem iPhonu spusťte Nastavení -> Telefon -> Odpovědět zprávou. Poté stačí jen klepnout do textového pole se zprávou, kterou chcete použít jako odpověď, a zadat váš vlastní text.

Psaní Siri

Většina uživatelů využívá ke komunikaci s hlasovou virtuální asistentkou Siri na jejich iPhonu hlas. Pokud ale máte v oblasti řeči jakékoliv omezení, případně se vám prostě nechce na Siri mluvit nahlas, můžete aktivovat zadávání psaných požadavků. Na vašem iPhonu spusťte Nastavení -> Zpřístupnění -> Siri. Zde aktivujte možnost Zadávání textu pro Siri. Po aktivaci této možnosti už nebude potřeba, abyste na Siri mluvili.

Fotografka Siri

Potřebujete rychle pořídit selfie, případně za pomoci předního fotoaparátu vašeho iPhonu zkontrolovat, zda váš účes stále drží? O pořízení selfie můžete jednoduše požádat virtuální hlasovou asistentku Siri, a to prostřednictvím příkazu „Hey Siri, take a selfie“. Siri zařídí, aby se na vašem iPhonu během okamžiku otevřela přední kamera, a vy se můžete bez problémů vyfotit, natočit, nebo třeba jen zkontrolovat, jak vypadáte.

Přečtení úseku textu

Věděli jste, že váš iPhone vám umí v rámci funkcí zpřístupnění přečíst v případě potřeby vámi vybraný úsek textu? Nejprve spusťte Nastavení -> Zpřístupnění. V sekci Zrak zvolte Předčítání obsahu, kde aktivujete funkci Přečíst výběr. Pro přečtení vybraného úseku textu postačí, když text označíte podobným způsobem, jako kdybyste jej chtěli zkopírovat, a v menu nad textem klepnete na možnost Číst.

Dnes nejčtenější

.