Zavřít reklamu

Kritika dopadla na úrodnou půdu. Tak přesně takto by se dalo s trochou nadsázky popsat čerstvé oznámení Applu týkající se odložení jedné z nejkontroverznějších novinek posledních měsíců. Řeč je konkrétně o novém bezpečnostním systému pro ochranu dětí, v rámci nějž měl Apple zavést například skenování fotek v iCloud knihovně za účelem hledání dětské pornografie či sledování zpráv kvůli snaze vymýtit sdílení explicitního obsahu, který by byl pro děti nevhodný. 

Apple oznámil své plány na zavedení novinek v iOS 15 a dalších OS teprve minulý měsíc a to navíc ještě zatím pouze na území USA. Na jeho bedra se však začala prakticky okamžitě snášet kritika ze všech stran, jejímž cílem bylo přimět Apple ke změně jeho plánů. A jelikož nepocházela tato kritika jen z řad laické veřejnosti, ale i z řad odborníků, zákonodárců a dalších kvalifikovaných úst, rozhodl se nakonec Apple ze svého záměru ustoupit a zavedení filtrů pro ochranu dětí odložit na neurčito. 

Ve svém prohlášení, které vydal před pár desítkami minut, otevřeně přiznává, že tak činí kvůli extrémní vlně kritiky, která se přes něj přelila a která jej přiměla znovu se nad plány zamyslet a upravit je tak, aby je jablíčkáři přijali za své. Jak dlouho bude toto přehodnocování trvat však ve své tiskové zprávě neuvedl, kvůli čemuž se nedá vyloučit ani to, že se své plány rozhodl odpískat na dobro a jen to nechce otevřeně přiznat. Vše ale ukáže samozřejmě až čas. 

Dnes nejčtenější

.