Zavřít reklamu

Společnost Niceboy má na našem trhu vskutku široké zastoupení. S logem této značky můžete vidět akční kamery, reproduktory či například sluchátka. Pokud jde o poslední jmenovaný produkt, zatím jsem tu čest měl pouze s klasickými bezdrátovými sluchátky. Niceboy se ale pouští na pole hraní her. Nabízí tedy nově herní drátová sluchátka Niceboy ORYX X700 Legend, která lákají na zajímavý design a nízkou cenu. Dočkáme se pověstného skvělého poměru cena/výkon i zde? Na to se teď podíváme.

Obsah balení

Než se podíváme na samotná sluchátka, mrkneme na obsah balení. Niceboy ORYX X700 Legend vám dorazí v poměrně velké krabici s netypickým červenobílým provedením. Přední strana krabice ukazuje sluchátka v celé své kráse. V pravém dolním rohu si můžete všimnout drobného upozornění na 7.1 zvuk, 55mm měniče a odkaz na 3,5mm jack. Na zadní straně je pak upozornění na multiplatformní kompatibilitu, o níž si řekneme později. Vnitřek krabice je na jedničku. Sluchátka totiž dorazí naprosto bezpečně v molitanu a je takřka nemožné, aby se jim něco stalo. V balení naleznete kromě samotných sluchátek taktéž prodlužovací kabel s ovládáním a manuál.

Technické specifikace

Jak uvádíme výše, sluchátka jsou drátová a k PC či konzoli je připojíte skrze 3,5mm jack nebo USB 2.0. Impedance je 32 ohmů a frekvenční rozsah 20Hz až 20kHz. Velikost měniče je potom 55mm. Výstupní akustický tlak je 110dB s odchylkou 3dB a citlivost mikrofonu -42dB s odchylkou 3dB. Nyní se dostáváme k oné již zmíněné multiplatformní kompatibilitě, jelikož sluchátka kromě mobilu a tabletu připojíte taktéž k Windows 10 a konzolím PS4, PS5 a XONE. Hrát s nimi tedy můžete kdykoli a takřka na čemkoli. K tomu vám pomůže metr dlouhý kabel vedoucí přímo ze sluchátek a 170 centimetrů přídavný kabel. Hmotnost sluchátek je 0,5 kilogramu.

Design

Již na první pohled poznáte, že se jedná o herní sluchátka. Prvně se zaměřme na náušníky, jejichž vnější strana je přirozeně tvořena z plastu. Zdobená je potom kovovým obloukem a logem ORYX. Z levého náušníku nám čouhá mikrofon pokrytý molitanem, který lze velmi pohodlně a lehce poupravovat. Vnitřní strana náušníků je samozřejmě vybavena velmi jemnou pěnou, která je příjemná na dotek a na uších působí velmi přirozeně. Náušníky jsou připevněny k oblouku hliníkovou konstrukcí, který vypadá stylově a má stylovou červenou barvu. Samotná vnější strana oblouku je opět z plastu. Vnitřek je opět „oplácán“ pěnou, která je ovšem o něco tvrdší oproti té na náušnících. I ta ale na hlavě působí velmi pohodlně. Ze sluchátek vystupuje přibližně metr dlouhý kabel s 3,5mm koncovkou, což je délka, která rozhodně nemusí stačit. Proto v balení dále naleznete 170 centimetrů dlouhý kabel, jenž obsahuje taktéž ovládání. Do něj zapojíte 3,5mm konektor. Koncovka tohoto „prodlužného“ kabelu je pak v podobě USB. Ovládání obsahuje čtyři tlačítka, jimiž budete ovládat hlasitost. Dále je možné ztlumit zvuk či mikrofon.

Vlastní používání

Musím se přiznat, že herní sluchátka jsem měl na hlavě po několika dlouhých letech. Hry na PC už dávno nehraji, jelikož nemám čas a v podstatě ani chuť. Ovšem tento produkt mě přeci jen opět přinutil sednout za monitor. Přirozeně vás bude zajímat zvuk. Je třeba říct, že nepatři k nejčistším, avšak hlasitý je dostatečně. Není tedy žádný problém slyšet kroky soupeře, o což tady samozřejmě jde. Sluchátka pochopitelně poslouží i ke sledování filmů a podobně. Osobně si ale tento způsob jejich použití nedovedu představit. Zkusil jsem i pár hovorů a protistrana si opravdu náramně pochvalovala čistotu mého hlasu. Potrpíte-li si tedy na online hry a kooperaci s hráči, vaše pokyny ostatním budou díky tomuto mikrofonu křišťálově čisté. Leckoho může zarazit avizovaná hmotnost 0,5 kilogramu. Je však

třeba říct, že váha je perfektně rozložena. Čili vás za krkem bolet rozhodně nebude. Znovu ale musím vychválit dobrý design, a především onu červenou hliníkovou část, jež sluchátkům zkrátka a dobře sekne. Rovněž potěší nastavitelnost velikosti. Niceboy ORYX X700 Legend tedy budou tak pohodlná, jak si je nastavíte. Celkově se mi na zařízení jen těžko hledají negativa. Ostřílení gameři by pravděpodobně něco našli. Jste-li ale příležitostný či sváteční hráč, jsou pro vás naprosto perfektní.

Niceboy Oryx X700 Legend

Resumé

Závěrem se hodí jen říct, že vstup Niceboy do tohoto segmentu sluchátek lze rozhodně označit za povedený. Sluchátka Niceboy ORYX X700 Legend lze koupit již za 1799 korun.

Sluchátka Niceboy ORYX X700 Legend můžete zakoupit zde

Dnes nejčtenější

.