Zavřít reklamu

Jak jistě víte, Steve Jobs po svém odchodu z Applu v roce 1985 odkoupil Pixar a až do roku 2006 byl jeho největším podílníkem. Studio Pixar za roky své existence vyhotovilo několik skvělých filmů. Fanoušci těchto filmů vědí, že Pixar ve svých snímcích často a rád odkazuje na své starší filmy. Jedním z koníčků diváků je pak tyto narážky hledat. Pixar ale do svých filmů, vzhledem k historii, implementuje i narážky na společnost Apple. Pokud jste si jich nikdy nevšimli, možná vám pomohou odkazy v tomto článku.

Auta

Jestliže se podíváte na video bez kontextu, možná si budete nad jeho významem lámat hlavu. Ovšem bílé auto ve videu se jmenuje Mac iCar a nese číslo 84, což je odkaz na rok, kdy Apple vydal první osobní počítač Macintosh. Tento film platí za hodně povedený. Obdržel dvě nominace na Oscara. Dále pak získal Zlatá glóbus.

Toy Story 3

V jedné ze scén stojí hračky u stolu a hledí do počítače. Ne ale do ledajakého. Při pohledu na obrazovku můžete nápadně vidět, že se jedná o iMac s macOS. Opět se dá říct, že jde o skvělý film. V roce 2011 obdržel dva Oscary za animovaný film a píseň, a Zlatý glóbus za nejlepší animovaný film.

Coco

Mamá Imelda se snaží v dalším povedeném filmu od Pixaru zjistit, proč nemůže Zemi mrtvých opustit a navštívit svou rodinu. Pokud se v této scéně zaměříte na psací stůl, uvidíte počítač, který jako by z oka vypadl starému Macintoshi 128K. Stejně jako předchozí film dostal i Coco dva Oscary, a to za animovaný film a píseň. vysloužil si též Zlatý glóbus za nejlepší animovaný film.

Wall-E

V tomto filmu nenaleznete přímou narážku na Apple. O to je ale pozadí zajímavější. Režisér filmu Wall-E Andrew Stanton v roce 2008 uvedl, že robot EVE byl navržen tak, aby připomínal produkt Applu. Prý kvůli tomuto nápadu kontaktoval samotného Steva Jobse, který mu „půjčil“ Jonyho Ivea. Jablečná designová legenda poté s režisérem celý den konzultovala, jak by měl robot vypadat. Tento snímek obdržel Oscara i Zlatý glóbus za nejlepší animovaný film.

Příšerky s.r.o.

Mike Wazowski (Kuliočko) drží při jedné scéně časopis. Na jeho zadní straně vidíte počítač se sloganem „Scare Different“. Nejedná se o nic jiného než narážku na ikonický slogan Applu „Think Different“, který vznikl v roce 1997 po Jobsově návratu do Applu. Snímek obdržel Oscara za píseň.

Dnes nejčtenější

.