Zavřít reklamu

Patříte mezi smolaře, kterým se již někdy podařilo ztratit vaše AirPods? Pak pro vás máme dobrou zprávu. S příchodem iOS 15 se totiž šance na jejich ztrátu výrazně sníží. Apple je totiž naučí v kombinaci s Najít na iPhonech, iPadech či Macích fungovat víceméně stejně jako AirTagy, což jinými slovy znamená, že o sobě budou dávat “vědět” skrze cizí Apple zařízení, která odešlou jejich polohu na servery Applu a tedy i do Najít. 

Doposud byly AirPods s Apple ID uživatele propojené jen minimálně, kvůli čemuž je nebylo možné lokalizovat právě přes Najít podobným stylem jako AirTagy, potažmo iPhony bez SIM. To se však nyní konečně změní, jelikož se Apple rozhodl AirPods provázat s uživatelskými účty daleko více a tím jim de facto zajistit i snadnější dohledání v případě ztráty. Zatímco v současnosti si tak v Najít zobrazíte jen jejich poslední polohu při připojení k vašemu iPhonu či jinému vašemu Apple zařízení, od příchodu iOS 15 budou sluchátka schopna využít k zaznamenání polohy prakticky cokoliv z dílny Applu v jejich blízkosti. Aktivační iCloud zámek se na ně nicméně zatím nepodívá, takže budou i nadále zresetovatelná prakticky kýmkoliv. 

Nový iOS 15 vyjde spolu s ostatními OS Applu vyjma macOS Monterey velmi pravděpodobně ve druhé polovině září. Na jeho konci má totiž Apple začít prodávat novou generaci iPhonů, která právě s novými OS dorazí a kvůli které je nutné systémy vydat s dostatečným předstihem skrze snadný přechod ze starých modelů na ty nejnovější. V současnosti si pak můžete nové systémy vyzkoušet alespoň v rámci beta testování a to jak vývojářského, tak i veřejného. 

Dnes nejčtenější

.