Zavřít reklamu

Je tomu již více než měsíc, co vydal Apple první veřejné bety většiny svých nedávno představených systémů pro uživatele, kteří si je chtějí vyzkoušet hezky s předstihem. Přestože se obecně beta testování doporučuje jen zkušenějším uživatelům a instalace bet pak na sekundární zařízení, rozhodl se v posledních dnech Apple rozeslat v zahraničí prakticky všem uživatelům emailovou pozvánku na beta testování, kterou se snaží zájem o něj zvýšit. 

Zatímco ve vzdálenější minulosti se Apple k lovu na bety skrze maily neuchyloval, poslední roky vídáme mailové pozvánky pravidelně. Je proto otázkou, zda zájem o beta testování mezi uživateli upadá či zda má Apple jen chuť od něj zapojit co možná největší počet uživatelů, kteří by měli být logicky schopni odhalit i více chyb. Minimálně z hlediska České republiky nicméně můžeme říci, že se přikláníme spíše k první variantě, jelikož články o nových operačních systémech jsou mezi uživateli v posledních letech o poznání méně hledané než tomu bylo dříve. Naopak takový hardware táhne mnohem víc, z čehož lze usuzovat, že se zájmy jablíčkářů v průběhu času skutečně poměrně výrazně mění. 

Nové verze operačních systémů Applu v čele s iOS 15 by měly vyjít v průběhu září. Záležet bude primárně na představení a poté spuštění prodeje nových iPhonů 13, před kterými nový iOS vychází kvůli bezproblémovému přechodu na ně ze starších modelů. A jelikož se představení “třináctek” očekává letos v první polovině září, je pravděpodobné, že nás od vydání iOS 15 dělí už jen něco málo přes měsíc. Vše ale samozřejmě ukáže až čas. 

Dnes nejčtenější

.