Zavřít reklamu

Apple to myslí se samořiditelnými auty či minimálně samořiditelnou technologií pro ně dle všeho skutečně vážně. Jak jinak si totiž vysvětlit, že se jeho flotila vozů, na kterých autonomní systémy testuje, opět rozšířila a totéž platí i o počtu řidičů, kteří v nich musí jezdit kvůli americkým zákonům (vozy jsou totiž testovány v Kalifornii). 

Podle nových informací portálu macReports, které mají být přímo od kalifornského ministerstva dopravy, čítá nyní flotila Applu 69 vozidel s autonomními systémy a 92 řidičů, kteří jejich jízdu kontrolují. Od května se tedy rozrostla o jeden vůz a o 16 řidičů, z čehož lze usuzovat, že Apple testování své technologie poměrně výrazně zintenzivnil. Řidiči totiž mohou ve vozech sedět jen určitý počet hodin na jednu jízdu, kvůli čemuž musí Apple jejich řady logicky při snaze testovat co nejvíce rozšířit tak, aby řidiči pokryl co nejvíce volných míst v jízdním harmonogramu. 

Nynější posílení řidičů u autonomních vozů je sice zajímavé, nelze z něj však v žádném případě vyvodit například to, že je odhalení vlastní samořiditelné technologie či dokonce vozu na spadnutí. Apple totiž svou flotilu vozů a řidičů k nim rozšiřuje už od dubna 2017, kdy se mu podařilo získat povolení k zahájení testů jeho technologie. Výhledově se však s platformou či vozem s autonomním řízením počítá a to už kvůli slovům šéfa Applu v předešlých letech, který označil samořiditelné technologie za matku všech umělých inteligencí. 

Dnes nejčtenější

.