Zavřít reklamu

Pokud patříte mezi jedince, kteří na chytrých telefonech rádi hrají hry, tak si můžete být jistí tím, že iPhone je v tomto případě nejlepší volbou. Nabízí totiž obrovský výkon, což znamená, že si bez problémů zahrajete nejnovější herní pecky i na několik let starých generacích. To samé se bohužel nedá tvrdit o konkurenčních telefonech s operačním systémem Android, na kterých se vám zanedlouho začnou zasekávat nejen hry, ale všeobecně celý systém. Rozhodnete-li se tedy hrát na jablečném telefonu, tak doopravdy nemusíte nic moc řešit. V případě, že byste si ale požitek z hraní chtěli ještě více zpříjemnit, tak níže naleznete 6 tipů a triků, které vám v tom pomohou.

Herní režim pomocí automatizací

Je to již nějakou dobu nazpátek, co se v operačním systému iOS objevila nová aplikace Zkratky, díky které si můžete zjednodušit každodenní fungování. Později jsme se v rámci této aplikace dočkali také automatizací, tedy určitých sledů akcí, které se automaticky spustí tehdy, pokud nastane nějaký předem určený stav. Díky automatizacím si tak můžete nastavit jakýsi „herní režim“, který se automaticky spustí poté, když se přesunete do nějaké hry. Pokud byste si takovou automatizaci chtěli vytvořit, tak přejděte od aplikace Zkratky, kde rozklikněte Automatizace a vytvořte novou osobní automatizaci. Na další obrazovce nastavte, aby se automatizace spustila po spuštění vybrané aplikace, potažmo vybraných her. V rozhraní pro nastavení akcí pak můžete přidat například tu, která aktivuje režim nerušit, nastaví hlasitost a jas na maximu či třeba odešle zprávu vybranému kontaktu o tom, že zrovna hrajete hry. Stejným způsobem si můžete vytvořit druhou notifikaci, která se spustí po zavření aplikace a vrátí vše zpět do „normálu“.

Věnujte pozornost grafickému nastavení

Na začátku tohoto článku jsem zmínil, že i starší jablečné telefony nemají problém se spuštěním nejnovějších her. To je bezesporu pravda, avšak u určitých her je nutné se zaměřit především na počet FPS, a to klidně za cenu nižšího grafického nastavení. Namísto toho, abyste tedy hráli na vysoké grafické nastavení a měli menší počet FPS, je u stříleček a podobných her nutné pravý opak. Nutno však podotknout, že grafická nastavení nelze změnit u všech her, ale pouze u některých. Zdali můžete předvolby grafiky ve hře změnit lze jednoduše zjistit tak, že přejdete do nastavení hry (často ikona ozubeného kolečka), a poté rozkliknete kolonku Graphics (či jinou podobnou). Pak už si jen stačí zvolit to nastavení, které vám bude vyhovovat.

pubg nastavení grfiky

Ukončete veškeré aplikace běžící na pozadí

Operační systém iOS je perfektně optimalizovaný pro iPhony. To znamená, že jablečné telefony nepotřebují několik desítek gigabajtů paměti RAM k tomu, aby mohly bez problémů a záseků fungovat. Pokud tedy srovnáte nějaký iPhone s telefonem, který využíváte Android, tak mohou být papírové hodnoty u jablečného telefonu slabší, opak je ale ve finále pravdou. Tím ale nechceme říct, že se paměť RAM jablečného telefonu nemůže zaplnit. V případě, že máte na pozadí spuštěných několik desítek aplikací, tak to může mít negativní vliv na chod hry. Chcete-li mít jistotu toho, že hra bude na iPhonu běžet co možná nejlépe, tak stačí, abyste aplikace ukončili. Stačí se přesunout do přepínače aplikací, kde jednotlivé aplikace přejetím prstu zdola nahoru vypněte.

Vypněte žádosti o hodnocení her

Zpětná vazba od uživatelů je pro vývojáře nesmírně důležitá. Součástí zpětné vazby jsou totiž všemožné informace o tom, co hráčům vyhovuje, a co naopak nikoliv. Právě díky ní mohou vznikat takové aplikace a hry, které vyhovují většině uživatelům. Vývojář vás tedy v aplikaci či hře může požádat o udělení hodnocení či recenze – na tom rozhodně není nic špatného a nejlépe uděláte, když vše poctivě vyplníte. V určitých případech se ale můžete ocitnout v situaci, kdy nějaká aplikace či hra začne vyloženě „škemrat“ o udělení pozitivního hodnocení, což samozřejmě není ideální. Pokud byste tyto žádosti chtěli, vypnout, tak stačí, abyste se přesunuli do Nastavení -> App Store, kde pomocí přepínače deaktivujte Hodnocení a recenze.

Deaktivujte automatické stahování aktualizací

Nejoblíbenější a nejzábavnější hry se ve většině případech hrají online, a to v režimu více hráčů. Nesmírně populární jsou v poslední době Battle Royal hry, kdy je na jednu mapu najednou „shozeno“ několik desítek hráčů, kteří bojují o přežití. Ten hráč, který v režimu Battle Royal zůstane naživu jako poslední, vyhrává. U her pro více hráčů je ale nutné, abyste měli stabilní a rychlé internetové připojení. V opačném případě totiž může docházet k zásekům či tzv. lagům, kdy se vám hra zasekne právě kvůli nestabilnímu internetovému připojení. Občas ke zpomalené internetu stačí, aby se na pozadí začala stahovat například nějaká aktualizace či cokoliv jiného. V takovém případě uděláte nejlépe, pokud automatické stahování aktualizací zakážete. Stačí přejít do Nastavení -> App Store, kde nahoře v sekci Automatická stahování deaktivujte možnost AplikaceAktualizace aplikací.

Omezení pro hraní her

Nic se nemá přehánět a v případě hraní her to platí dvojnásob. Někteří jedinci jsou schopní u her „prosedět“ klidně několik hodin denně, což není ideální především z hlediska fyzického zdraví. V rámci iOS si však můžete nastavit limit pro denní hraní her. Pokud si například nastavíte limit dvou hodin, tak po dvou hodinách hraní během jednoho dne dojde k zablokování všech her, které si budete opětovně moci zahrát až další den. Pokud byste chtěli takové omezení nastavit, tak přejděte do Nastavení -> Čas u obrazovky -> Limity pro aplikace, kde klepněte na Přidat omezení. Následně vyberte možnost Hry, stiskněte Další a nastavte si požadovaný denní limit pro hraní her, který nakonec potvrďte. Kromě toho nezapomínejte na případné přestávky, díky kterým si alespoň na chvíli odpočinou vaše oči. Zároveň se o přestávce můžete také protáhnout, popřípadě si krátce zacvičit, díky čemuž zůstanete alespoň lehce fit.

Dnes nejčtenější

.